desserts

Pavlova met rood fruit en room

Pavlova met rood fruit

Zelf pavlova maken stond al een tijd op mijn wensenlijstje. En dat terwijl het zo’n ontzettend makkelijk nagerecht is. Maar wel met een enorme wow-factor. Want zeg nou zelf, zo’n grote meringue met room en rood fruit is toch een plaatje om te zien? Achteraf had ik er misschien nog wat poedersuiker op moeten strooien, dan was hij nog ietsje fotogenieker geweest. Anyway, de smaak is er niet minder om. Wat is dit lekker zeg! Ik zou het zo serveren met Kerst. Maar het is ook een mooi dessert om op tafel te zetten met Valentijnsdag of Moederdag. Wat zo handig is aan dit toetje is dat je de pavlova al vooraf kunt klaarmaken. De meringue kun je al een dag of zelfs twee dagen van tevoren maken. Vlak voor het serveren hoef je dan alleen nog maar even de room te kloppen en de pavlova te garneren met rood fruit, en je bent klaar.

Grote meringue van Andréa

Dit recept voor pavlova heb ik niet helemaal zelf bedacht. Ik deed deze maand namelijk net als de afgelopen maanden weer mee aan de Foodblogswap. Bij deze ‘swap’ wordt je gelinkt aan een ander foodblog en het idee is dat je een recept van dat blog maakt, en het iets aanpast zodat jij er je eigen variatie van maakt. Deze maand werd ik gekoppeld aan Andréa Janssen Nu had ik een paar maanden geleden ook al het blog van Andréa ‘geloot’ maar ik vond het helemaal niet erg om opnieuw iets van haar blog te koken. De vorige keer vond ik het namelijk al erg lastig kiezen omdat er zoveel lekkers op haar site staat! Na een tijdje dubben werd het toch deze grote meringue. Op haar blog maakt ze kleine meringue-nestjes als toetje, maar ik wilde al heel lang een keer een pavlova maken, een grote meringue dus.

Recept pavlova met rood fruit en room

Grote meringue met fruit en room

Voor 4 personen

  • 4 eiwitten
  • 200 gr suiker
  • 1/2 tl azijn
  • 1/2 tl maizena
  • 125 ml slagroom (ongeklopt)
  • fruit om te garneren, bijvoorbeeld aardbeien, bosbessen, frambozen, mango…

Zo maak je de pavlova met room en rood fruit

  • Verwarm de oven voor op 120 graden.
  • Scheid de eieren – doe dit heel voorzichtig en breek de eieren één voor één in een kopje zodat je niet alle eieren hoeft weg te gooien als er eentje misgaat – zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terecht komt.
  • Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop met een mixer tot ze beginnen te schuimen.
  • Voeg onder voortdurend kloppen steeds een beetje suiker toe en klop tot de eiwitten stijf zijn en mooie glanzende pieken vormen.
  • Voeg de azijn en maizena toe en klop nog heel even door.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en schep het eiwit erop. Maak er een grote, hoge cirkel van – ca 25 cm in doorsnee.
  • Bak de meringue in ongeveer 2 uur gaar en laat de oven daarna dicht. Laat de meringue volledig afkoelen, dit kan desnoods een hele nacht.
  • Klop vlak voor je de pavlova gaat serveren, de slagroom op. Klop de room licht stijf en voeg een eetlepel suiker toe. Klop nog even door maar zorg dat de room niet té stijf wordt.
  • Verdeel de room over de pavlova en garneer met het fruit.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

6 Comments

  • Reply Atie Groot

    Wat een prachtige foto Sandra!
    Het ziet er heerlijk uit.

    30 april 2019 at 17:12
    • Reply Sandra

      Dankjewel mam!

      2 mei 2019 at 16:55
  • Reply Lianne

    Mooie, frisse foto! Dat bord heb ik ook ;)

    30 april 2019 at 12:16
    • Reply Sandra

      Dankjewel! Mooi bordje he :D

      2 mei 2019 at 16:55
  • Reply Andréa Janssen

    Wat een heerlijk recept en mooie foto!

    29 april 2019 at 10:30
    • Reply Sandra

      Dankjewel voor de inspiratie ;-)

      2 mei 2019 at 16:55

    Reactie achterlaten