Zelf pavlova maken stond al een tijd op mijn wensenlijstje. En dat terwijl het zo’n ontzettend makkelijk nagerecht is. Maar wel met een enorme wow-factor. Want zeg nou zelf, zo’n grote meringue met room en rood fruit is toch een plaatje om te zien? Achteraf had ik er misschien nog wat poedersuiker op moeten strooien, dan was hij nog ietsje fotogenieker geweest. Anyway, de smaak is er niet minder om.
Feestelijk toetje: pavlova met rood fruit
Wat is zo’n pavlova lekker zeg! Heerlijk brosse meringue, en dan met zachte room en heerlijk vers fruit. Een super feestelijk toetje! Ik zou het zo serveren met Kerst. Maar het is ook een mooi dessert om op tafel te zetten met Valentijnsdag of Moederdag.
Pavlova voorbereiden
Wat zo handig is aan dit toetje is dat je de pavlova al vooraf kunt klaarmaken. De meringue kun je al een dag of zelfs twee dagen van tevoren maken. Vlak voor het serveren hoef je dan alleen nog maar even de room te kloppen en de pavlova te garneren met rood fruit, en je bent klaar.
Grote meringue van Andréa
Dit recept voor pavlova heb ik niet helemaal zelf bedacht. Ik deed deze maand namelijk net als de afgelopen maanden weer mee aan de Foodblogswap. Bij deze ‘swap’ wordt je gelinkt aan een ander foodblog en het idee is dat je een recept van dat blog maakt, en het iets aanpast zodat jij er je eigen variatie van maakt. Deze maand werd ik gekoppeld aan Andréa Janssen


Recept pavlova met rood fruit en room
Nu had ik een paar maanden geleden ook al het blog van Andréa ‘geloot’ maar ik vond het helemaal niet erg om opnieuw iets van haar blog te koken. De vorige keer vond ik het namelijk al erg lastig kiezen omdat er zoveel lekkers op haar site staat! Na een tijdje dubben werd het toch deze grote meringue. Op haar blog maakt ze kleine meringue-nestjes als toetje, maar ik wilde al heel lang een keer een pavlova maken, een grote meringue dus.
Meer toetjes met meringue
Ben je ook zo gek op meringue? Dan vind je deze Eton Mess, deze meringue ijstaart of deze kleine meringues met lemon curd en frambozen vast ook erg lekker.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


6 Reacties
Atie Groot
30 april 2019 at 17:12Wat een prachtige foto Sandra!
Het ziet er heerlijk uit.
Sandra
2 mei 2019 at 16:55Dankjewel mam!
Lianne
30 april 2019 at 12:16Mooie, frisse foto! Dat bord heb ik ook ;)
Sandra
2 mei 2019 at 16:55Dankjewel! Mooi bordje he :D
Andréa Janssen
29 april 2019 at 10:30Wat een heerlijk recept en mooie foto!
Sandra
2 mei 2019 at 16:55Dankjewel voor de inspiratie ;-)