zoet

Pecan-taart

Pecan-taart

Het is vandaag World Baking Day en daarom ben ik ondanks het warme weer, toch nog even de keuken ingedoken om wat lekkers te bakken. Het werd deze lekkere pecan-taart die ik maakte met een mengsel van pecannoten, walnoten en pijnboompitjes. Deze taart is vrij zoet, dus serveer hem bij voorkeur met een lekkere schep creme fraiche, zure room of vanille-ijs.

Tip: het is een flinke taart maar laat je  hierdoor niet afschrikken, deze pecan-taart laat zich prima invriezen.

Recept pecan-taart

Voor de bodem:

  • 225 gr boter
  • 135 gr bruine basterdsuiker
  • 315 gr bloem
  • snuf zout

Voor de vulling:

  • 115 gr boter
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 65 gr honing
  • 2 el volvette creme fraiche
  • 275 gr gehakte noten
    (ik koos voor een mengsel van pecannoten, walnoten en pijnboompitten, maar kies gerust noten die je zelf lekker vindt!)

Verder nodig:

  • Bakvorm van ca 20 x 30 cm

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakvorm in.

Maak eerst de bodem door de boter en bruine basterdsuiker te mengen met de mixer. Voeg beetje bij beetje de bloem en het zout toe en blijf mixen tot je een kruimelig deeg hebt. Vul de bakvorm hier mee en bak de bodem 20 minuten.

Maak ondertussen de vulling door de boter, suiker, honing en creme fraiche op een zacht vuurtje te verhitten. Blijf voorzichtig roeren tot alles is opgelost en verwarm nog een minuutje door. Hak de noten grof en roer deze door de vulling.

Schep de vulling in de bodem, spreid deze egaal uit en bak nog 2o minuten verder. Laat de pecan-taart helemaal afkoelen in de vorm en snijd deze in repen.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten