voorgerechten

Perentaartje met gorgonzola en pecannoten

Perentaartje met gorgonzola en tijm

Perentaartje met gorgonzola en pecannoten: een supersimpel voorgerechtje om te serveren tijdens een etentje. Je hebt het zó gemaakt, ook voor een wat grotere groep personen. En lekker dat het is! Normaal gesproken ben ik eigenlijk niet zo van het gebruik van fruit in hartige gerechten. Maar ook ik kan niet ontkennen dat peer & blauwe kaas voor elkaar zijn gemaakt. Wat een goede combinatie is dat! Ik garneer dit hartige perentaartje met gorgonzola verder met een beetje honing en mijn favoriete kruid: tijm. 

Geen fan van gorgonzola of blauwe kaas in het algemeen? Geen probleem! Je kunt de blauwe kaas prima vervangen door een andere kaas: brie of port salut bijvoorbeeld. Oh en een tip: heb je zo’n plastic bakje met tijm gekocht en heb je tijm over? Je kunt de takjes prima invriezen voor later gebruik!

Recept perentaartje met gorgonzola en pecannoten

Voor 4 personen

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 peren
  • 50 gr gorgonzola (ik gebruikte gorgonzola dolce)
  • 2 takjes tijm
  • honing
  • handje pecannoten

Zo maak je dit hartige taartje met peer en blauwe kaas

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg ietsje ontdooien.
  • Als je het leuk vindt om de taartjes als een rondje te serveren, steek je nu met een grote ring of bijvoorbeeld een kommetje, vier rondjes uit het bladerdeeg. Je kunt de taartjes natuurlijk ook als vierkant serveren.
  • Schil de peren en snijd er dunne plakjes van (verwijder eventuele stukjes pit). Rangschik de plakjes peer over de plakjes bladerdeeg.
  • Snijd de gorgonzola in stukjes en verdeel deze over de perentaartjes. Besprenkel met een klein beetje honing.
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm en bestrooi de perentaartjes ermee.
  • Hak de pecannoten grof en verdeel de noten over de taartjes.
  • Bak de perentaartjes met gorgonzola in ongeveer 10 minuten mooi goudbruin. Serveer meteen.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten