voorgerechten

Perentaartje met gorgonzola en pecannoten

Perentaartje met gorgonzola en tijm

Perentaartje met gorgonzola en pecannoten: een super simpel voorgerechtje om te serveren tijdens een etentje. Je hebt het zó gemaakt, ook voor een wat grotere groep personen. En lekker dat het is! Normaal gesproken ben ik eigenlijk niet zo van het gebruik van fruit in hartige gerechten. Maar ook ik kan niet ontkennen dat peer & blauwe kaas voor elkaar zijn gemaakt. Wat een goede combinatie is dat! Ik garneer dit hartige perentaartje met gorgonzola verder met een beetje honing en mijn favoriete kruid: tijm.

Blauwe kaas vervangen

Geen fan van gorgonzola of blauwe kaas in het algemeen? Geen probleem! Je kunt de blauwe kaas prima vervangen door een andere kaas: brie of port salut bijvoorbeeld. Oh en een tip: heb je tijm over? Je kunt de takjes prima invriezen voor later gebruik!

Perentaartje met gorgonzola en pecannoten

0 from 0 votes
Course: VoorgerechtCuisine: KerstDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën

311

kcal

Dit perentaartje met blauwe kaas en noten is een simpel, maar feestelijk voorgerecht.

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg

  • 2 peren

  • 50 gr gorgonzola dolce

  • 2 takjes tijm

  • 4 tl honing

  • 50 gr pecannoten (ongezouten)

Bereiding hartig taartje met peer en blauwe kaas

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg ietsje ontdooien.
  • Als je het leuk vindt om de taartjes als een rondje te serveren, steek je nu met een grote ring of bijvoorbeeld een kommetje, vier rondjes uit het bladerdeeg. Je kunt de taartjes natuurlijk ook als vierkant serveren.
  • Schil de peren en snijd er dunne plakjes van (verwijder eventuele stukjes pit). Rangschik de plakjes peer over de plakjes bladerdeeg.
  • Snijd de gorgonzola in stukjes en verdeel deze over de perentaartjes. Besprenkel elk taartje met een klein beetje honing.
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm en bestrooi de perentaartjes ermee. Hak de pecannoten grof en verdeel de noten over de taartjes.
  • Bak de perentaartjes met gorgonzola in ongeveer 10 minuten mooi goudbruin. Serveer meteen.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten