Menu
voorgerechten

Perentaartje met gorgonzola en pecannoten

Perentaartje met gorgonzola en tijm

Perentaartje met gorgonzola en pecannoten: een super simpel voorgerechtje om te serveren tijdens een etentje. Je hebt het zó gemaakt, ook voor een wat grotere groep personen. En lekker dat het is!

Bladerdeeg met peer en blauwe kaas

Normaal gesproken ben ik eigenlijk niet zo van het gebruik van fruit in hartige gerechten. Maar ook ik kan niet ontkennen dat peer & blauwe kaas voor elkaar zijn gemaakt. Wat een goede combinatie is dat! Ik garneer dit hartige perentaartje met gorgonzola verder met een beetje honing en mijn favoriete kruid: tijm.

Als je van deze smaakcombinatie houdt, vind je trouwens dit bladerdeeg met vijgen en blauwe kaas vast ook heel lekker! Hetzelfde concept, maar toch weer een heel andere smaak.

Blauwe kaas vervangen

Geen fan van gorgonzola of blauwe kaas in het algemeen? Geen probleem! Je kunt de blauwe kaas prima vervangen door een andere kaas: brie of port salut bijvoorbeeld. Oh en een tip: heb je tijm over? Je kunt de takjes prima invriezen voor later gebruik!

Perentaartje met gorgonzola en pecannoten

4 from 20 stemmen
Gang: VoorgerechtKeuken: KerstNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën

311

kcal

Dit perentaartje met blauwe kaas en noten is een simpel, maar feestelijk voorgerecht.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 4 plakjes 4 bladerdeeg

  • 2 2 peren

  • 50 gr 50 gorgonzola dolce

  • 2 takjes 2 tijm

  • 4 tl 4 honing

  • 50 gr 50 pecannoten (ongezouten)

Bereiding hartig taartje met peer en blauwe kaas

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg ietsje ontdooien.
  • Als je het leuk vindt om de taartjes als een rondje te serveren, steek je nu met een grote ring of bijvoorbeeld een kommetje, vier rondjes uit het bladerdeeg. Je kunt de taartjes natuurlijk ook als vierkant serveren.
  • Schil de peren en snijd er dunne plakjes van (verwijder eventuele stukjes pit). Rangschik de plakjes peer over de plakjes bladerdeeg.
  • Snijd de gorgonzola in stukjes en verdeel deze over de perentaartjes. Besprenkel elk taartje met een klein beetje honing.
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm en bestrooi de perentaartjes ermee. Hak de pecannoten grof en verdeel de noten over de taartjes.
  • Bak de perentaartjes met gorgonzola in ongeveer 10 minuten mooi goudbruin. Serveer meteen.
Recept bladerdeeg met peer en gorgonzola

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter