zoet

Perentaartje met walnoten uit de oven

Perentaartje met walnoten uit de oven

Een goede peer heeft eigenlijk helemaal niet zoveel nodig en daarom is dit zo’n fijn toetje. De meeste ingrediënten heb je bovendien waarschijnlijk al in huis. Dit perentaartje is helemaal niet zoveel werk om te maken en lékker dat hij is! Heerlijk zoet en het knapperige filodeeg en de walnoten geven een lekker knappertje aan dit taartje. Een fijne afsluiting van een diner dus.

Recept perentaart met walnoten

(voor 2 personen)

  • 2 plakjes filodeeg
  • 1 peer
  • roomboter
  • 1/2 el kristalsuiker
  • 1 kleine el appel-perenstroop
  • 5 kleine walnoten
  • Extra nodig: kleine 1-persoons taartvormpjes

Laat het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet ondertussen de taartvormpjes in. Laat wat roomboter smelten.

Snijd het filodeeg in 8 plakjes. Leg een plakje filodeeg in het taartvormpje, besmeer dun met gesmolten boter en leg er nog een plakje op. Ga zo door tot elk taartvormpje is bekleed met vier felletjes filodeeg.

Snijd de peer in kleine blokjes. Smelt een beetje roomboter in een klein pannetje en voeg de peer, suiker en appel-perenstroop toe. Laat op een zacht vuurtje ca 10 minuten koken tot de stroop begint in te dikken.

Hak ondertussen de walnoten grof.

Vul de taartvormpjes met het peer-mengsel en bestrooi met de walnoten. Bak ca 10 min op 200 graden.

Laat ongeveer tien minuten afkoelen en serveer de perentaartjes warm.

Tip: je kunt de perentaartjes eventueel serveren met een bolletje vanille-ijs.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten