Een pizza met peer? Yes… Nu is fruit op je pizza natuurlijk een omstreden onderwerp – denk aan de pizza Hawaii! Maar deze pizza met peer en blauwe kaas moet je echt eens proberen!
Blauwe kaas en peer
Sowieso zijn blauwe kaas en peer echte boezemvrienden. Zo is een broodje blauwe kaas met perenstroop zalig als lunch, en kun je op een kaasplankje zomaar een stukje blauwe kaas met wat perenjam of -chutney tegenkomen.
Pizza met blauwe kaas
En ook op een pizza komen deze ingrediënten dus heel mooi samen! Verder voeg ik als topping graag een hand gekarameliseerde ui toe, en wat tijm en honing. Allemaal smaken die heel goed bij elkaar passen. Zalig!
Gekarameliseerde ui
Om de uien voor deze pizza met peer en blauwe kaas écht lekker te laten karamelliseren, heb je wel wat geduld nodig. Ik laat ze maar liefst 45 minuten op een zacht vuurtje staan te pruttelen, in een ruime hoeveelheid boter.
Je hoeft er overigens echt niet de hele tijd bij te blijven. Af en toe even omroeren is voldoende. En natuurlijk kun je het voorbakken van de uien ook al eerder op de dag doen.
Sowieso vind ik het altijd aan te raden om groenten die je op een pizza doet, eerst voor te bakken. Dit heeft een paar voordelen.
- Je haalt tijdens het bakken al veel vocht uit de groenten, dit komt dus niet op je pizza terecht (dag zompige pizza!)
- De groenten worden goed gaar: omdat een pizza niet heel lang in de oven hoeft, krijgen de groenten anders niet de kans om lekker zacht te worden.
Pizza met peer
Oeps, zit ik ongemerkt toch weer een hele verhandeling te houden en ik dwaal af: jij bent hier voor het recept voor pizza met peer, blauwe kaas en ui. Komt ie!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties