Menu
Hoofdgerechten / vegetarisch

Pizza met peer, blauwe kaas en ui

Pizza met peer en blauwe kaas

Een pizza met peer? Yes… Nu is fruit op je pizza natuurlijk een omstreden onderwerp – denk aan de pizza Hawaii! Maar deze pizza met peer en blauwe kaas moet je echt eens proberen!

Blauwe kaas en peer

Sowieso zijn blauwe kaas en peer echte boezemvrienden. Zo is een broodje blauwe kaas met perenstroop zalig als lunch, en kun je op een kaasplankje zomaar een stukje blauwe kaas met wat perenjam of -chutney tegenkomen.

Pizza met blauwe kaas

En ook op een pizza komen deze ingrediënten dus heel mooi samen! Verder voeg ik als topping graag een hand gekarameliseerde ui toe, en wat tijm en honing. Allemaal smaken die heel goed bij elkaar passen. Zalig!

Gekarameliseerde ui

Om de uien voor deze pizza met peer en blauwe kaas écht lekker te laten karamelliseren, heb je wel wat geduld nodig. Ik laat ze maar liefst 45 minuten op een zacht vuurtje staan te pruttelen, in een ruime hoeveelheid boter.

Je hoeft er overigens echt niet de hele tijd bij te blijven. Af en toe even omroeren is voldoende. En natuurlijk kun je het voorbakken van de uien ook al eerder op de dag doen.

Sowieso vind ik het altijd aan te raden om groenten die je op een pizza doet, eerst voor te bakken. Dit heeft een paar voordelen.

  • Je haalt tijdens het bakken al veel vocht uit de groenten, dit komt dus niet op je pizza terecht (dag zompige pizza!)
  • De groenten worden goed gaar: omdat een pizza niet heel lang in de oven hoeft, krijgen de groenten anders niet de kans om lekker zacht te worden.

Pizza met peer

Oeps, zit ik ongemerkt toch weer een hele verhandeling te houden en ik dwaal af: jij bent hier voor het recept voor pizza met peer, blauwe kaas en ui. Komt ie!

Pizza met peer, blauwe kaas en ui
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Pizza met peer, blauwe kaas en ui

0 from 0 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: ItaliaansNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

45

minutes
Oventijd

12

minutes
Calorieën

976

kcal

Klassieke smaken op een heerlijke pizza: peer, blauwe kaas, ui, tijm en honing. Smullen!

Ingrediënten

  • 2 pizza-bodems (Margharita)

  • 2 uien

  • 1 peer

  • 2 tl tijm

  • 100 gr blauwe kaas

  • 1 hand walnoten

  • 2 tl honing

Bereiding

  • Snijd de uien in halve ringen. Verhit wat boter in een koekenpan en karamelliseer de uien op een heel zacht vuur, ongeveer 45 minuten. De uien zijn nu mooi zacht geworden.
  • Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de pizzabodems staat.
  • Snijd ondertussen de peer in dunne plakjes.
  • Beleg de pizzabodems met de gekaramelliseerde ui en plakjes peer. Brokkel de blauwe kaas erover en bestrooi met tijm.
  • Bak de pizza met peer af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Hak de walnoten grof en bestrooi de pizza’s ermee zodra deze uit de oven komen. Besprenkel met wat honing en serveer direct.

Opmerkingen

  • Tip: maak direct een grotere portie gekarameliseerde ui. Ook erg lekker in quiches bijvoorbeeld, of als topping bij een mooie biefstuk.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

recept pizza blauwe kaas peer

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter