Hmmm, de pizza tonijn of pizza tonno, heerlijk vind ik ‘m! Laatst plaatste ik een recept voor pizzasaus, en dan kan een lekker pizza-recept natuurlijk niet ontbreken. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik vaker pizza bestel dan dat ik het zelf maak.
Zelf pizzadeeg maken
Goed pizzadeeg maken is niet altijd makkelijk, maar ik blijf het af en toe proberen en als ik tevreden ben, deel ik een recept daarvoor natuurlijk met jullie. Tot die tijd blijf ik af en toe pizza recepten plaatsen met kant en klare bodems. Een beetje valsspelen misschien, maar ook al heel lekker!
Pizza tonno | Pizza tonijn

Een echte klassieker in de reeks pizza’s die je kunt bestellen bij de Italiaan, is toch wel de pizza tonno oftewel een pizza met tonijn. Op elke menukaart van een Italiaans restaurant vind je deze lekkere klassieker wel terug. Net als bijvoorbeeld de pizza funghi, ook heel lekker.
Ik weet dat je tonijnpizza ook kant en klaar in het diepvriespizza-schap kunt vinden, maar van die pizza’s word ik zelf niet echt blij meer (vroeger vond ik ze zalig). Zelf maken is met behulp van een kant en klare pizzabodem eigenlijk helemaal niet zoveel werk. Zeker als je de saus al eerder maakt.

Pizza tonijn
Ingrediënten
- 2 kant en klare pizzabodems
- 1 portie pizzasaus ( of kant en klaar)
- 1 rode ui
- 100 gr tonijn (uit blik, uitgelekt)
- 100 gr geraspte kaas
- 4 el kappertjes
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de rode ui in halve ringen en bak deze ongeveer vijf minuten op een zacht vuurtje in wat olie.
- Besmeer de pizzabodems met de pizzasaus. Verdeel de geraspte kaas erover.
- Breng de tonijn op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Garneer de pizza met de uitgelekte tonijn, ui en kappertjes.
- Bak de tonijn pizza in 15 minuten gaar.
Notities
Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Nog geen reacties