snel klaar

Pizzabroodjes met salami & mozzarella

Pizzabroodjes met salami & mozzarella

Het klinkt misschien wat kinderachtig, maar pizza is echt mijn ‘lievelings’. Ik ben er gek op en zou het ‘t liefste elke week eten! Ik laat ze dan ook regelmatig bezorgen als ik geen zin heb om te koken… Maar veel liever maak ik ze natuurlijk zelf. Soms vanaf de basis, zoals in dit recept. Heb ik minder tijd, dan gebruik ik wel eens pitabroodjes als bodem, of ik gebruik baguettes als basis zoals in onderstaand recept voor pizzabroodjes.

Ideaal recept om restjes op te maken

Je kunt deze pizzabroodjes natuurlijk helemaal naar je eigen smaak maken, eigenlijk kun je er alle kanten mee op. Je kunt de pizzabroodjes niet alleen met mozzarella beleggen, maar gebruik ook eens gewone geraspte kaas. Je kunt er nog wat geroerbakte groenten op doen (paprika en ui bijvoorbeeld). Of gebruik een ander soort vlees als topping, een beetje geruld gehakt bijvoorbeeld. Kortom: je kunt alle kanten op met deze pizzabroodjes en ze zijn dan ook heel handig om allerlei restjes op te maken!

Tip: Serveer een lekkere salade bij deze pizzabroodjes voor een complete maaltijd en een extra portie groenten!

Recept pizzabroodjes met salami en mozzarella

(voor 2 personen)

 • 1 afbak stokbrood (volkoren)
 • klein potje tomatenpuree
 • 2 tl pesto
 • 6 plakken salami
 • 1 bol mozzarella
 • 2 tl oregano
 • Voor erbij: salade

Zo maak je de pizzabroodjes met mozzarella en salami

 • Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de broodjes staat.
 • Roer de pesto door de pastasaus. Halveer het stokbrood en snijd overdwars doormidden. Besmeer met de pesto-pastasaus.
 • Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over het stokbrood.
 • Halveer de plakjes salami en beleg de pizzabroodjes ermee. Bestrooi met de oregano en wat peper en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter door een foto te delen met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten