vegetarisch

Plaattaart met bietjes en brie

Plaattaart met bietjes en brie

Plaattaart maak ik heel graag, ze zijn snel klaar, heel fotogeniek én heerlijk. Ik maak ze vaak vegetarisch, want op zo’n heerlijke plaattaart hoeft wat mij betreft helemaal geen vlees of vis. Wél kaas! (nou is kaas trouwens niet altijd vegetarisch, maar goed…) Ook in dit geval maakte ik een heerlijke vegetarische plaattaart, met bietjes en brie. Ik doe de laatste tijd vaak boodschappen bij de biologische online markt bij ons in het dorp, en de boer daar heeft vaak prachtige bietjes in zijn aanbod. Niet alleen de standaard rode bietjes, maar ook chioggabietjes en gele bietjes. Ik bestel meestal een mix, want dan kun je prachtige kleurencombinaties maken. Voor deze plaattaart met brie gebruikte ik rode & gele bietjes. Natuurlijk kun je ook één soort bietjes gebruiken, net wat je kunt vinden!

Brie & Bietjes

Bietjes zijn heerlijk in combinatie met kaas, je kunt ze goed combineren met geitenkaas (die kun je ook gebruiken op deze plaattaart als je dat lekkerder vindt dan brie), maar ook met brie. Ik maakte deze plaattaart verder op smaak met honing & tijm, echt een zalige combinatie. Serveer deze plaattaart met bietjes gerust als doordeweekse avondmaaltijd, want hij staat met een minuut of 20 op tafel, lekker snel dus.

Plaattaart met bietjes en brie

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: VegetarischDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

650

kcal

Deze plaattaart met brie en geitenkaas maak je in een handomdraai klaar, daarna nog een kwartier in de oven en je kunt aan tafel. Lekker voor een dagje zonder vlees.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg

  • 1 rode biet

  • 1 gele biet

  • 100 gr brie

  • 1 el honing

  • 0,5 el tijmblaadjes

Bereiding

  • Verwam de oven voor op 200 graden en rol het bladerdeeg uit op een bakplaat.
  • Snijd de bietjes in zeer dunne plakjes en beleg het bladerdeeg ermee.
  • Snijd de brie in plakken en verdeel deze over de bietjes. Besprenkel met de honing en de tijmblaadjes, en maal er nog wat peper en zout over.
  • Bak de bieten plaattaart in 15 minuten gaar en goudbruin.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten