Menu
vegetarisch / Hoofdgerechten

Plaattaart met bietjes en brie

Plaattaart met bietjes en brie

Plaattaart maak ik heel graag, ze zijn snel klaar, heel fotogeniek én heerlijk. Ik maak ze vaak vegetarisch, want op zo’n heerlijke plaattaart hoeft wat mij betreft helemaal geen vlees of vis. Wél kaas! (nou is kaas trouwens niet altijd vegetarisch, maar goed…) Ook in dit geval maakte ik een heerlijke vegetarische plaattaart, met bietjes en brie. 

Chioggiabietjes

Ik doe de laatste tijd vaak boodschappen bij de biologische online markt Boeren & Buren bij ons in het dorp, en de boer daar heeft vaak prachtige bietjes in zijn aanbod. Niet alleen de standaard rode bietjes, maar ook chioggabietjes (dat zijn die mooie bietjes met roze & witte strepen) en gele bietjes.

Ik bestel meestal een mix, want dan kun je prachtige kleurencombinaties maken. Voor deze plaattaart met brie gebruikte ik rode & gele bietjes. Natuurlijk kun je ook één soort bietjes gebruiken, net wat je kunt vinden!

Chioggiabietjes zijn trouwens rauw ook heerlijk, je kunt er dan deze carpaccio met geitenkaas mee maken.

Brie & Bietjes

Bietjes zijn heerlijk in combinatie met kaas, je kunt ze goed combineren met geitenkaas (die kun je ook gebruiken op deze plaattaart als je dat lekkerder vindt dan brie), maar ook met brie. Ik maakte deze plaattaart verder op smaak met honing & tijm, echt een zalige combinatie.

Serveer deze plaattaart met bietjes gerust als doordeweekse avondmaaltijd, want hij staat met een minuut of 20 op tafel, lekker snel dus.

Plaattaart met bietjes en brie

3 from 6 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: VegetarischNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

650

kcal

Deze plaattaart met brie en geitenkaas maak je in een handomdraai klaar, daarna nog een kwartier in de oven en je kunt aan tafel. Lekker voor een dagje zonder vlees.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 rol 1 bladerdeeg

  • 1 1 rode biet

  • 1 1 gele biet

  • 100 gr 100 brie

  • 1 el 1 honing

  • 0,5 el 0,5 tijmblaadjes

  • 30 gr 30 walnoten

Bereiding

  • Verwam de oven voor op 200 graden en rol het bladerdeeg uit op een bakplaat.
  • Snijd de bietjes in zeer dunne plakjes en beleg het bladerdeeg ermee.
  • Snijd de brie in plakken en verdeel deze over de bietjes. Besprenkel met de honing en de tijmblaadjes, en maal er nog wat peper en zout over.
  • Bak de bieten plaattaart in 15 minuten gaar en goudbruin. Hak ondertussen de walnoten fijn en bestrooi de plaattaart ermee voor het serveren, met nog wat extra honing.

Opmerkingen

  • Tip: is je honing gekristalliseerd en niet meer te gebruiken? Zet de pot of knijpfles dan een tijdje in een pannetje met goed heet water, dan wordt de honing weer bruikbaar.
Recept plaattaart met bietjes

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter