vegetarisch

Plaattaart met bietjes en brie

Plaattaart met bietjes en brie

Plaattaart maak ik heel graag, ze zijn snel klaar, heel fotogeniek én heerlijk. Ik maak ze vaak vegetarisch, want op zo’n heerlijke plaattaart hoeft wat mij betreft helemaal geen vlees of vis. Wél kaas! (nou is kaas trouwens niet altijd vegetarisch, maar goed…) Ook in dit geval maakte ik een heerlijke vegetarische plaattaart, met bietjes en brie. Ik doe de laatste tijd vaak boodschappen bij de biologische online markt bij ons in het dorp, en de boer daar heeft vaak prachtige bietjes in zijn aanbod. Niet alleen de standaard rode bietjes, maar ook chioggabietjes en gele bietjes. Ik bestel meestal een mix, want dan kun je prachtige kleurencombinaties maken. Voor deze plaattaart met brie gebruikte ik rode & gele bietjes. Natuurlijk kun je ook één soort bietjes gebruiken, net wat je kunt vinden!

Brie & Bietjes

Bietjes zijn heerlijk in combinatie met kaas, je kunt ze goed combineren met geitenkaas (die kun je ook gebruiken op deze plaattaart als je dat lekkerder vindt dan brie), maar ook met brie. Ik maakte deze plaattaart verder op smaak met honing & tijm, echt een zalige combinatie. Serveer deze plaattaart met bietjes gerust als doordeweekse avondmaaltijd, want hij staat met een minuut of 20 op tafel, lekker snel dus.

Recept plaattaart met bietjes en brie

Voor 2 personen

 • 1 rol bladerdeeg
 • 1 rode biet
 • 1 gele biet
 • 100 gr brie
 • 1 el honing
 • 1/2 el verse tijmblaadjes

Zo maak je de bieten plaattaart met brie

 • Verwam de oven voor op 200 graden.
 • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat.
 • Snijd de bietjes in zeer dunne plakjes en beleg het bladerdeeg ermee.
 • Snijd de brie in stukken en verdeel deze over de bietjes. Besprenkel met de honing en de tijmblaadjes, en maal er nog wat peper en zout over.
 • Bak de bieten plaattaart in 15 minuten gaar en goudbruin.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments. Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten