Menu
Hoofdgerechten / weekendgerechten

Plaattaart met zoete aardappel en chorizo

Plaattaart met zoete aardappel en chorizo

Plaattaarten zijn hier in huis altijd een hit. Lekker, je kunt er volop mee variƫren, ze zijn perfect om restjes mee op te maken en bovendien zijn ze over het algemeen vrij snel klaar. Deze plaattaart met zoete aardappel en chorizo is ook weer een hele fijne.

Plaattaart met zoete aardappel

De pittige chorizo geeft lekker veel smaak en is daarom een goede tegenhanger voor het zoete van de aardappel. Nog een beetje feta erbij en je hebt een geweldige smaakexplosie op deze plaattaart!

Onderstaand recept is ruim voldoende voor twee tot drie personen. Als je er met drie personen van eet, zou ik er wel nog een bijgerecht bij serveren. Een lekkere groene salade bijvoorbeeld.

Chorizo

Chorizo is echt een enorm fijn product om op een makkelijke manier heel veel smaak te geven aan een gerecht. Ik gebruik het zelf vaak in deze zalige traybake met garnalen, maar je kunt het ook toevoegen aan pastasaus, gebruiken als topping op loaded aardappels

Ook op een pizza of deze plaattaart met zoete aardappel is het dus een zalige smaakmaker.

Variatietips

  • Vervang de feta eens door geitenkaas
  • Kun je geen chorizo vinden? Een lekkere salami of cervelaat kun je ook gebruiken in dit recept
Plaattaart met zoete aardappel en chorizo

Plaattaart met zoete aardappel en chorizo

Een verrassend lekkere plaattaart, de combinatie van zoete aardappel met pittige chorizo is top! Serveer er een salade bij, dan kun je hier met drie personen van eten.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediƫnten

  • 1 pak vers deeg voor pizza of plaattaart
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 100 gr chorizo
  • 100 gr feta
  • 1 tl tijm

Zo maak je het

  • Snijd de rode ui in halve ringen en bak deze zachtjes in wat olie tot ze wat zachter zijn geworden.
  • Snijd ondertussen de chorizo in kleine blokjes en verkruimel de feta grof.
  • Rol het deeg voor de plaattaart uit en besmeer met de bijgeleverde tomatensaus.
  • Snijd de zoete aardappel in flinterdunne plakjes en beleg de plaattaart ermee. Bestrooi met wat peper, de tijm en eventueel wat zout. Verdeel ook de rode ui, blokjes chorizo en feta over de plaattaart.
  • Bak de plaattaart af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Notities

u003cliu003eChorizo over? Gebruik het in pastasaus of in een lekkere traybake bijvoorbeeld.u003c/liu003eu003cliu003eEen restje feta kun je het beste in een bakje met wat zout water bewaren in de koelkast.u003c/liu003e

Voedingswaarden

Calories: 603kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept plaattaart met zoete aardappel

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept