Plaattaarten zijn hier in huis altijd een hit. Lekker, je kunt er volop mee variƫren, ze zijn perfect om restjes mee op te maken en bovendien zijn ze over het algemeen vrij snel klaar. Deze plaattaart met zoete aardappel en chorizo is ook weer een hele fijne.
Plaattaart met zoete aardappel
De pittige chorizo geeft lekker veel smaak en is daarom een goede tegenhanger voor het zoete van de aardappel. Nog een beetje feta erbij en je hebt een geweldige smaakexplosie op deze plaattaart!
Onderstaand recept is ruim voldoende voor twee tot drie personen. Als je er met drie personen van eet, zou ik er wel nog een bijgerecht bij serveren. Een lekkere groene salade bijvoorbeeld.
Chorizo
Chorizo is echt een enorm fijn product om op een makkelijke manier heel veel smaak te geven aan een gerecht. Ik gebruik het zelf vaak in deze zalige traybake met garnalen, maar je kunt het ook toevoegen aan pastasaus, gebruiken als topping op loaded aardappels…
Ook op een pizza of deze plaattaart met zoete aardappel is het dus een zalige smaakmaker.
Variatietips
- Vervang de feta eens door geitenkaas
- Kun je geen chorizo vinden? Een lekkere salami of cervelaat kun je ook gebruiken in dit recept

Plaattaart met zoete aardappel en chorizo
Ingrediƫnten
- 1 pak vers deeg voor pizza of plaattaart
- 1 zoete aardappel
- 1 rode ui
- 100 gr chorizo
- 100 gr feta
- 1 tl tijm
Zo maak je het
- Snijd de rode ui in halve ringen en bak deze zachtjes in wat olie tot ze wat zachter zijn geworden.
- Snijd ondertussen de chorizo in kleine blokjes en verkruimel de feta grof.
- Rol het deeg voor de plaattaart uit en besmeer met de bijgeleverde tomatensaus.
- Snijd de zoete aardappel in flinterdunne plakjes en beleg de plaattaart ermee. Bestrooi met wat peper, de tijm en eventueel wat zout. Verdeel ook de rode ui, blokjes chorizo en feta over de plaattaart.
- Bak de plaattaart af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties