Plaattaarten zijn hier in huis altijd een hit. Lekker, je kunt er volop mee variëren, ze zijn perfect om restjes mee op te maken en bovendien zijn ze over het algemeen vrij snel klaar. Deze plaattaart met zoete aardappel en chorizo is ook weer een hele fijne.
Plaattaart met zoete aardappel
De pittige chorizo geeft lekker veel smaak en is daarom een goede tegenhanger voor het zoete van de aardappel. Nog een beetje feta erbij en je hebt een geweldige smaakexplosie op deze plaattaart!
Onderstaand recept is ruim voldoende voor twee tot drie personen. Als je er met drie personen van eet, zou ik er wel nog een bijgerecht bij serveren. Een lekkere salade bijvoorbeeld.
Chorizo
Chorizo is echt een enorm fijn product om op een makkelijke manier heel veel smaak te geven aan een gerecht. Ik gebruik het zelf vaak in deze zalige traybake met garnalen, maar je kunt het ook toevoegen aan pastasaus.
Ook op een pizza of deze plaattaart met zoete aardappel is het dus een zalige smaakmaker.
Variatietips
- Vervang de feta eens door geitenkaas
- Kun je geen chorizo vinden? Een lekkere salami of cervelaat kun je ook gebruiken in dit recept
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties