Menu
Hoofdgerechten / snel klaar

Platbrood pizza Caprese

platbrood pizza caprese

Laatst zag ik in ‘de blauwe’ supermarkt bij de broodafdeling een pak liggen met daarin vijf verse platbroden. Die gingen direct mijn mandje in, want toen ik ze zag wist ik dat ik hier iets heel lekkers mee wilde maken: platbrood pizza Caprese!

Libanees platbrood

Platbroden zijn altijd handig om op voorraad te hebben. Je kunt er namelijk alle kanten mee op:

  • Vul ze met falafel
  • Gebruik ze als basis voor een Turkse pizza
  • Dip er hummus mee op

En je kunt er dus ook platbrood pizza mee maken! Ik koos deze keer voor een Italiaanse topping, met tomatensaus, mozzarella, pesto, basilicum en rauwe ham. Maar je kunt er natuurlijk allerlei toppings voor verzinnen.

Snelle platbrood pizza’s

recept met platbrood

Als je niet zoveel zin hebt om lang in de keuken te staan en tóch lekker wilt eten, is dit een ideaal recept. Terwijl de oven voorverwarmt, heb je mooi de tijd om de tomatensaus te maken en de platbrood pizza’s er mee in te smeren. Je kunt hier een pizzasaus recept vinden, of gebruik onderstaand recept voor de beschrijving. Daarna hoeven de pizza’s nog maar een paar minuten de oven in, en je kunt al aan tafel.

Tomatensaus bewaren

Over die tomatensaus gesproken: die kun je prima al eerder klaarmaken. Eerder op de dag, of zelfs al een dag eerder. Doe de saus in een goed afsluitbaar bewaarbakje en bewaar ‘m in de koelkast. Dan kun je helemaal snel aan tafel! Je zou zelfs een extra portie kunnen maken en deze invriezen voor een volgende keer dat je deze plaatbrood pizza’s gaat maken.

Hoeveel pizza’s per persoon?

pizza van platbrood

Ik kocht een pak waar 5 platbroden in zaten. Daar hebben wij zelf met twee volwassenen en een dreumes van gegeten. Ondanks dat de bodem van platbrood niet zo erg vult als een standaard pizzabodem, was dit wel een flinke maaltijd. Je zou er eventueel nog een lekkere groene salade bij kunnen serveren, dan kun je er wel met vier volwassenen van eten.

platbrood pizza caprese

Platbrood pizza Caprese

Een heerlijke, makkelijke en snelle maaltijd: pizza’s van platbrood met mozzarella en pesto.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 5 pizza’s

Ingrediënten

  • 5 Libanese platbroden
  • 500 gr gezeefde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 el oregano (gedroogd)
  • 2 bollen mozzarella
  • 5 el pesto
  • 5 plakjes rauwe ham
  • verse basilicum

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan in wat olijfolie. Doe de gezeefde tomaten en de oregano erbij, breng op smaak met peper en zout en laat de saus zachtjes vijf minuten pruttelen.
  • Smeer de platbroden in met de saus. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de platbroden.
  • Druppel hier en daar wat pesto op de platbrood-pizza’s en bak de pizza’s ongeveer 6 minuten in de oven, zodat de mozzarella gesmolten is.
  • Scheur de rauwe ham in stukjes en verdeel over de pizza, en garneer de platbrood pizza’s met verse basilicum.

Notities

u003cliu003eDe saus kun je al een dag eerder klaarmaken en bewaren in de koelkast.u003c/liu003e

Voedingswaarden

Calories: 300kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
libanees platbrood met mozzarella

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept