Het soep-seizoen is weer begonnen! Hoewel ik soep het hele jaar door wel kan eten, is de herfst wat mij betreft toch hét seizoen voor een lekkere kom soep. Deze pompoen-wortelsoep is hartverwarmend lekker, letterlijk door de rode peper en figuurlijk door de gembersiroop en steranijs. Een lichtpittig soepje met een klein zoetje. Erg lekker!
Vegetarische pompoen-wortelsoep
Deze vegetarische pompoen-wortelsoep maak je door de groenten eerst te roosteren in de oven. Daar worden ze niet alleen lekker zacht van, maar de zoete smaak van de pompoen en de wortel komt daardoor ook nóg beter naar voren dan wanneer je de groenten mee zou koken in de bouillon en vervolgens zou pureren.
Dat laatste is overigens wel een iets snellere manier om deze soep te bereiden. Dus mocht je niet veel tijd hebben, kun je dat zeker als alternatief doen. Je kunt de soep dan 15-20 minuten koken tot de groenten zacht zijn, en de soep vervolgens te pureren.
Comfort food
Echt lekker comfort food, zo’n kommetje soep. Je kunt deze soep prima eten als tussendoortje of lunch, maar ook als avondmaaltijd is hij erg lekker. Ik zou er dan wel nog iets bij serveren. Een lekkere zelfgemaakte focaccia bijvoorbeeld.
Restje soep over?
Je kunt deze soep in de koelkast nog een dag of twee bewaren. Hij is ook erg lekker als lunch! Je kunt de soep ook heel goed invriezen. In de vriezer is de soep nog minstens enkele maanden houdbaar.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Atie
5 november 2021 at 08:35Wat een lekker recept Sandra.
Sandra
6 november 2021 at 09:35Het is inderdaad een erg lekker soepje, en hij past goed bij de herfst!