Het soep-seizoen is weer begonnen! Hoewel ik soep het hele jaar door wel kan eten, is de herfst wat mij betreft toch hét seizoen voor een lekkere kom soep. Deze pompoen-wortelsoep is hartverwarmend lekker, letterlijk door de rode peper en figuurlijk door de gembersiroop en steranijs. Een lichtpittig soepje met een klein zoetje. Erg lekker!
Vegetarische pompoen-wortelsoep
Deze vegetarische pompoen-wortelsoep maak je door de groenten eerst te roosteren in de oven. Daar worden ze niet alleen lekker zacht van, maar de zoete smaak van de pompoen en de wortel komt daardoor ook nóg beter naar voren dan wanneer je de groenten mee zou koken in de bouillon en vervolgens zou pureren.
Dat laatste is overigens wel een iets snellere manier om deze soep te bereiden. Dus mocht je niet veel tijd hebben, kun je dat zeker als alternatief doen. Je kunt de soep dan 15-20 minuten koken tot de groenten zacht zijn, en de soep vervolgens te pureren.
Comfort food
Echt lekker comfort food, zo’n kommetje soep. Je kunt deze soep prima eten als tussendoortje of lunch, maar ook als avondmaaltijd is hij erg lekker. Ik zou er dan wel nog iets bij serveren. Een lekkere zelfgemaakte focaccia bijvoorbeeld.
Restje soep over?
Je kunt deze soep in de koelkast nog een dag of twee bewaren. Hij is ook erg lekker als lunch! Je kunt de soep ook heel goed invriezen. In de vriezer is de soep nog minstens enkele maanden houdbaar.

Pompoen-wortelsoep
Ingrediënten
- 450 gr pompoen (heel of blokjes)
- 450 gr wortel
- 1 rode peper
- 1 liter groentenbouillon
- 5 steranijs
- 3 el gembersiroop
- 2 tl korainderzaad
- peper en zout
- Eventueel voor erbij: zure room
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden en doe de pompoen in de oven. Je hoeft de pompoen niet te schillen, je kunt hem halveren en zo in de oven zetten. Je kunt ook voorgesneden blokjes gebruiken. Zet de pompoen 25 minuten in de oven.
- Snijd de wortels in stukjes en zet deze ook in de oven. Bak de pompoen en wortel nog 20 minuten en pureer de groenten vervolgens fijn.
- Snijd ondertussen de rode peper fijn en fruit deze zachtjes aan in wat olie.
- Voeg de wortel-pompoenpuree toe en vul aan met de bouillon, steranijs, gembersiroop en korianderzaad.
- Warm de soep nog even goed door en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout. Serveer de soep met een schepje zure room.
Voedingswaarden per persoon (indicatie)

2 Reacties
Atie
5 november 2021 at 08:35Wat een lekker recept Sandra.
Sandra
6 november 2021 at 09:35Het is inderdaad een erg lekker soepje, en hij past goed bij de herfst!