Menu
Hoofdgerechten / soep

Pompoen-wortelsoep

Pompoen-wortelsoep

Het soep-seizoen is weer begonnen! Hoewel ik soep het hele jaar door wel kan eten, is de herfst wat mij betreft toch hét seizoen voor een lekkere kom soep. Deze pompoen-wortelsoep is hartverwarmend lekker, letterlijk door de rode peper en figuurlijk door de gembersiroop en steranijs. Een lichtpittig soepje met een klein zoetje. Erg lekker!

Vegetarische pompoen-wortelsoep

Deze vegetarische pompoen-wortelsoep maak je door de groenten eerst te roosteren in de oven. Daar worden ze niet alleen lekker zacht van, maar de zoete smaak van de pompoen en de wortel komt daardoor ook nóg beter naar voren dan wanneer je de groenten mee zou koken in de bouillon en vervolgens zou pureren.

Dat laatste is overigens wel een iets snellere manier om deze soep te bereiden. Dus mocht je niet veel tijd hebben, kun je dat zeker als alternatief doen. Je kunt de soep dan 15-20 minuten koken tot de groenten zacht zijn, en de soep vervolgens te pureren.

Comfort food

Echt lekker comfort food, zo’n kommetje soep. Je kunt deze soep prima eten als tussendoortje of lunch, maar ook als avondmaaltijd is hij erg lekker. Ik zou er dan wel nog iets bij serveren. Een lekkere zelfgemaakte focaccia bijvoorbeeld.

Restje soep over?

Je kunt deze soep in de koelkast nog een dag of twee bewaren. Hij is ook erg lekker als lunch! Je kunt de soep ook heel goed invriezen. In de vriezer is de soep nog minstens enkele maanden houdbaar.

Pompoen-wortelsoep

5 from 1 stem
Gang: SoepKeuken: HerfstNiveau: Eenvoudig
Voor ca

6

kommen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

45

minutes
Calorieën

74

kcal

Een hartverwarmende soep met pompoen, wortel, rode peper, gembersiroop en steranijs.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 450 gr 450 pompoen (heel of blokjes)

  • 450 gr 450 wortel

  • 1 1 rode peper

  • 1 liter 1 groentenbouillon

  • 5 5 steranijs

  • 3 el 3 gembersiroop

  • 2 tl 2 korainderzaad

  • peper en zout

  • Eventueel voor erbij: zure room

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en doe de pompoen in de oven. Je hoeft de pompoen niet te schillen, je kunt hem halveren en zo in de oven zetten. Je kunt ook voorgesneden blokjes gebruiken. Zet de pompoen 25 minuten in de oven.
  • Snijd de wortels in stukjes en zet deze ook in de oven. Bak de pompoen en wortel nog 20 minuten en pureer de groenten vervolgens fijn.
  • Snijd ondertussen de rode peper fijn en fruit deze zachtjes aan in wat olie.
  • Voeg de wortel-pompoenpuree toe en vul aan met de bouillon, steranijs, gembersiroop en korianderzaad.
  • Warm de soep nog even goed door en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout. Serveer de soep met een schepje zure room.
Recept wortelsoep met pompoen

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

2 Reacties

  • Atie
    5 november 2021 at 08:35

    Wat een lekker recept Sandra.

    Reply
    • Sandra
      6 november 2021 at 09:35

      Het is inderdaad een erg lekker soepje, en hij past goed bij de herfst!

      Reply

Laat een reactie achter