Dit pompoenlasagne recept had ik al een tijdje in mijn hoofd en nu heb ik het eindelijk gemaakt! Het is echt zo lekker! Lasagnebladen, pompoenpuree, tomatenblokjes met groenten, feta, bechamelsaus en walnoten. Dat moét wel lekker zijn, toch?
Pompoenlasagne recept
Deze vegetarische lasagne met pompoen is super smaakvol en zit dankzij de pompoen en tomatenblokjes tjokvol groenten. Natuurlijk zit er een royale laag bechamel op, want zonder bechamelsaus geen lasagne!


Zelf saus maken klinkt misschien ingewikkeld, maar bechamelsaus is niet moeilijk te maken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig (boter, bloem en melk) en het is echt zó gemaakt.
Lasagne met pompoen puree
Toegegeven, dit pompoenlasagne recept is niet heel snel te maken. Ik vind het zelf echt iets om in het weekend te maken. Wel een tip: maak de pompoenpuree vooraf, dat scheelt al een hoop tijd. Die kun je op twee manieren maken:
- Halveer een pompoen en verwijder de pitten. Rooster 30-40 minuten in de oven op 200 graden en schep de pompoen leeg.
- Koop een pak pompoenblokjes uit de diepvries en kook deze ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn. Prak fijn tot een mooie puree.


Eenmaal gemaakt kun je de pompoenpuree makkelijk een dag of twee bewaren in de koelkast, of vries het in voor een later moment. Je kunt hier trouwens nog veel meer lekkers mee maken, pompoenpoffertjes of havermout met pompoen bijvoorbeeld. Of deze mango-pompoenspread.
Pompoenlasagne bewaren
Tip: dit is ook een geweldige maaltijd om een dubbele portie van te maken, en de helft te bewaren in de vriezer. Je kunt de pompoenlasagne ongebakken invriezen en op een later moment ontdooien en afbakken zoals in het recept.


Je kunt hem ook afbakken en daarna invriezen. Laat de pompoenlasagne dan helemaal ontdooien en warm hem 20-30 minuten op in de oven (180 graden). Dek de ovenschotel dan wel af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet verbrand.
Fan van ovenschotels die je goed kunt bewaren of invriezen? Dan tip ik ook deze spitskool ovenschotel en deze gnocchi ovenschotel.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


2 Reacties
Berndt
11 februari 2023 at 00:04Toppertjhuuu
Wat een lekkere variatie.
Ik heb er zelf nog wat geroosterde pijnboompitten aan de pompoenpuree toegevoegd, ik houd ervan.
Sandra
12 februari 2023 at 20:37Dat is een heerlijke toevoeging, blij dat het zo goed heeft gesmaakt!