Deze voedzame pompoenpoffertjes zijn heerlijk als lunch. Met verschillende toppings maak je er een echt feestje van! Ik maakte ze voor onze dreumes, maar heb er zelf ook van gesmuld!
Gezonde poffertjes met pompoen
Ik heb het al vaker gezegd op dit blog: ‘gezond’ blijf ik een lastige term vinden. Want wat is dat nu precies? Volgens mij is dat iets wat je bent, en niet iets dat je eet. Daarnaast ben ik geen voedingsdeskundige. Ik gebruik zelf liever de term ‘voedzaam’. Maar ja, in de volksmond wordt toch vaak over ‘gezond’ eten gesproken, dus vandaar dat ik het toch even zo noem.
Nu wil jij natuurlijk weten wat deze pompoenpoffertjes dan zo gezond / voedzaam maakt, nou:
- Ze bestaan voor de helft uit bloem (niet zo voedzaam) maar voor de andere helft uit boekweitmeel.
- Er gaat maar liefst 150 gram pompoenpuree in dit recept. Je haalt er ongeveer vier porties uit. Dus daarmee heb je toch al zo’n 20% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnen!
- In de toppings kun je nog wat extra voedzame ingrediënten kwijt. Denk aan notenpasta en fruit.
Toppings voor de pompoenpoffertjes


Met de toppings kun je je heerlijk uitleven. Kijk even wat je nog in huis hebt en maak er een feestje van. Een paar lekkere ideeën voor toppings:
- (zelfgemaakte) amandelpasta, eventueel even verwarmen zodat hij wat vloeibaarder wordt en je de pasta makkelijk over de poffertjes kunt gieten.
- een schepje yoghurt (gewone yoghurt of vanilleyoghurt)
- vers fruit, zoals banaan en/of blauwe bessen
- zaden & pittenmix
- maple syrup
Poffertjes met pompoen bewaren en invriezen
Onderstaand pompoenpoffertjes recept is voor ongeveer vier porties. Ik vind het zelf altijd wel fijn om meteen wat extra te maken, zo kun je er later nog een keer van genieten.
Verpak de poffertjes als ze helemaal zijn afgekoeld in een luchtdichte doos. Ze blijven dan in de koelkast nog ongeveer een dag of drie goed. Even opbakken in de pan in wat olie of boter en je kunt er nog een keer van genieten.
Je kunt ze ook invriezen, dan blijven ze maandenlang goed. Laat ze als je ze wilt eten weer ontdooien en bak ze op in een koekenpan in wat olie of boter.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties