Menu
zoet

Popcorn met chocolade en zeezout

Popcorn met chocolade en zeezout

Onmisbaar tijdens het kijken van een film: popcorn! Om heel eerlijk te zijn eet ik het eigenlijk zelden, maar als ik het weer maak vraag ik me elke keer af waarom ik dat niet vaker doe. Want warme popcorn, vers uit de pan, is nou eenmaal superlekker én zo gemaakt. Bovendien kun je met de toppings lekker variëren. Vandaag heb ik een recept voor popcorn met chocolade en zeezout voor jullie!

Zelf popcorn maken

Popcorn maken is echt een makkie. Het enige wat je even in de gaten moet houden, is het aanbakken van de popcorn. Schud je pan regelmatig om, zodat de gepofte maiskorrels geen kans krijgen aan de bodem van de pan te blijven plakken. Zorg ervoor dat er een filmpje klaarstaat of een leuke kookshow op Netflix, en smullen maar! Wel even je handen wassen daarna, want de chocolade-popcorn plakt lekker aan je handen als je deze warm serveert.

Popcorn met chocolade en zeezout

0 from 0 votes
Course: SnackCuisine: AmerikaansDifficulty: Eenvoudig
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

5

minutes
Calories

254

kcal

Zelf popcorn maken is heel makkelijk en zo lekker! Dit recept voor popcorn met chocolade en zeezout wordt zeker een favoriet!

Ingrediënten

  • 100 gr chocolade (melk of puur)

  • 1 el kokosolie

  • 2 el zonnebloemolie

  • 8 el popcorn (maiskorrels)

  • 1 snuf grof zeezout (wees niet te zuinig)

Bereiding

  • Doe de chocolade en de kokosolie in een kommetje en smelt deze au bain marie (dus boven een pan met heet water).
  • Verwarm de zonnebloemolie in een pan waar een deksel op kan en doe de maiskorrels in de pan. Verdeel er een snuf grof zeezout over en schud de korrels om zodat ze bedekt worden met een beetje olie. Doe nu de deksel op de pan.
  • De maiskorrels zullen al snel beginnen te poppen. Blijf de pan regelmatig omschudden, tot de korrels zijn gepoft tot popcorn.
  • Doe de warme popcorn in een ruime kom en giet de chocolade erover. Proef even of er nog wat extra zout bij moet en eet de popcorn op.

Opmerkingen

  • Krijg je niet alles in één keer op? De popcorn is de volgende dag ook nog lekker. De chocolade hardt dan wel uit.
Recept popcorn met chocolade

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter