Menu
Hoofdgerechten / quiches

Prei shoarma quiche

prei shoarma quiche

Deze prei shoarma quiche komt hier best vaak op tafel. Hij is namelijk ontzettend lekker en lekker snel klaar (op het bakken na dan).

Shoarma taart met groenten

Ik zal eerlijk zijn: voor een broodje shoarma loop ik niet persé warm. Ik vind het altijd nogal veel vlees. Bij deze hartige shoarma taart is dat een stuk beter in balans.

Naast het shoarmavlees vul je de quiche namelijk op met prei, ui en paprika. Zo krijg je een stuk meer groeten binnen dan bij een traditioneel broodje shoarma!

Restjes recept

quiche shoarma

Net als veel van mijn andere recepten, is ook dit recept voor prei shoarma quiche ontstaan door restjes. Toen ik een keer een te groot pak shoarmavlees had gekocht en we dit niet in 1x op konden eten, mengde ik het restje vlees met verschillende groenten, en deed het in een quichevorm. Tadaaaa, dit recept was geboren!

Sindsdien komt deze shoarma taart regelmatig bij ons op tafel, en koop ik vaak expres een groter pak met shoarmavlees, haha!

Prei shoarma quiche – tips

Deze quiche is zó al erg lekker, maar voor de echte shoarma-beleving zou je hem natuurlijk kunnen serveren met een beetje knoflooksaus.

Wij eten deze quiche zelf met twee personen meestal wel op. Je haalt er vier flinke punten uit. Eventueel kun je er een flinke groene salade bij serveren of een lekkere kom soep, dan kun je er met meer mensen van eten. Bekijk hier alle soep recepten.

Heb je een restje hartige taart over? Dat is de volgende dag nog erg lekker als lunch. Je kunt de shoarma taart ook prima invriezen voor later gebruik.

Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem. 

Prei shoarma quiche

5 from 3 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: QuicheNiveau: Gemiddeld
Voor

4

punten
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

35

minutes
Calorieën

kcal

Een heerlijk recept: shoarma taart met lekker veel groenten. Een heerlijk alternatief voor een broodje shoarma!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 5 plakken 5 deeg voor hartige taart, bladerdeeg of maak zelf quichedeeg

  • 250 gr 250 shoarmavlees

  • 1 1 ui

  • 1 1 prei

  • 1 1 puntpaprika

  • 2 2 eieren

  • 125 gr 125 crème fraîche

  • 50 gr 50 geraspte kaas

  • peper en zout

  • Eventueel voor erbij
  • groene salade

  • knoflooksaus

Bereiding

  • Vet een quichevorm in met wat olie en beleg met de licht ontdooide plakjes deeg. Prik het deeg in en zet het deeg koud weg tot gebruik.
  • Snijd de groenten fijn en bak deze samen met het shoarmavlees vijf minuten op een zacht vuurtje. Breng op smaak met peper en laat het mengsel bij voorkeur helemaal afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Klop de eieren los met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Meng dit door het shoarma-mengsel en vul de quichevorm ermee. Bestrooi met de geraspte kaas.
  • Bak de prei shoarma quiche in ongeveer 30-35 minuten gaar.

Opmerkingen

  • Restje quiche over? Pak het goed in, bijvoorbeeld in een luchtdichte doos. Lekker als lunch de volgende dag!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

shoarma taart

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter