Dit recept voor pruimen clafoutis ontstond toen ik van mijn schoonouders een zakje pruimen uit eigen tuin meekreeg. Hun pruimenboom was namelijk haast ontploft, zoveel pruimen hingen eraan! Helemaal geen straf :-) Natuurlijk smulde ik een paar pruimen gewoon zó op, maar ik wilde er ook nog wat lekkers mee maken en toen dacht ik al snel aan clafoutis. Ik maakte laatst namelijk al eens een kersenclafoutis en die was zo lekker dat ik die graag nog eens wilde maken. Volgens mij moest het best kunnen om zo’n clafoutis ook met ander fruit te maken en ja hoor, deze pruimenclafoutis bleek al net zo lekker als de traditionele versie met kersen!
Clafoutis of flaugnarde?
Clafoutis is een heerlijk luchtig, Frans dessert. Je maakt het door fruit te overgieten met een vrij dun beslag, dat lijkt op pannenkoekenbeslag, wat ik in dit recept op smaak breng met vanillesuiker & custardpoeder voor een rijke vanillesmaak. Overigens wist Wikipedia me te vertellen dat onderstaande officieel geen pruimen clafoutis mag heten: alleen een clafoutis die gemaakt is met kersen mag ‘clafoutis’ heten. Gebruik je ander fruit dan heet het een flaugnarde. Clafoutis, flaugnarde… Hoe je het ook noemt, dit is een heerlijk nagerecht!

Nog geen reacties