Menu
drankjes

Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte

Jaaaaa, mijn pumpkin spice latte recept staat online! Ik had het al beloofd toen ik het recept om zelf pumpkin spice kruiden te maken met jullie deelde, en hier is hij dan! Een lekker koffie-recept met kruiden & pompoenpuree. En een ‘geheim’ ingrediënt dat deze kruidige koffie nóg lekkerder maakt….

Wat is een pumpkin spice latte?

Goede vraag! Misschien heb je de pumpkin spice latten wel eens op het menu zien staan bij de Starbucks? Voor mijn gevoel is de hele hype rondom deze speciale koffie daar vandaan gekomen, maar dat weet ik niet zeker.

In ieder geval is het een lekker, verwarmend koffietje met een schepje pumpkin spice kruiden, pompoenpuree en opgeklopte melk. Zelf vind ik het erg lekker om er ook nog een lepel gecondenseerde melk bij te doen. Lekker zoet en romig!

Pompoenpuree

Voor dit pumpkin spice latte recept heb je pompoenpuree nodig. Dit is in Nederland niet zo makkelijk kant en klaar verkrijgbaar, maar gelukkig is het niet moeilijk zelf te maken. Rooster blokjes pompoen een half uurtje in de oven op 200 graden, of kook ze ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn. Heel glad pureren en eventueel nog even door een zeef halen, en klaar is je pompoenpuree.

Zelf vries ik dit in met behulp van een ijsblokjesvorm, dan kun je de puree heel lang bewaren. De puree kun je ook gebruiken om een snelle pompoensoep mee te maken, of maak er een pompoen-mango spread mee voor op brood.

Pumpkin spice latte

5 from 1 stem
Gang: DrankjeKeuken: AmerikaansNiveau: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

103

kcal

Een hartverwarmend koffie recept: pumpkin spice latte

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 20 gr 20 pompoenpuree (zie voor uitleg het recept)

  • 0,5 tl 0,5 pumpkin spice mix

  • 0,5 tl 0,5 vanille-extract

  • 100 ml 100 melk

  • 1 el 1 gecondenseerde melk (optioneel)

  • 1 1 espresso

Bereiding

  • Indien je dit nog niet in huis hebt, maak je eerst de pompoenpuree. Rooster de blokjes pompoen een half uurtje in de oven op 200 graden, of kook ze ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn. Heel glad pureren en eventueel nog even door een zeef halen, en klaar is je pompoenpuree.
  • Zorg dat de pompoenpuree niet koud is, als dat wel het geval is, warm hem dan even op. Ik doe dit heel simpel door ingevroren blokjes puree samen met de gecondenseerde melk in een koffiemok te doen. Die zet ik vervolgens in een bakje heet water. Dan heb je ook meteen een voorverwarmde mok!
  • Doe de melk in een pannetje, samen met de pumpkin spice mix en het vanille-extract. Verwarm de melk (het hoeft niet te koken) en klop de melk op met een melk schuimer.
  • Zet een espresso en roer deze goed door de pompoenpuree en gecondenseerde melk. Giet vervolgens de opgeklopte melk erop en serveer direct.

Opmerkingen

  • Je kunt pompoenpuree heel goed invriezen in een ijsblokjes vorm. Eenmaal bevroren doe je de blokjes over in een diepvriesbakje, zodat je ijsblokjesvorm weer vrij is. De puree is dan erg lang houdbaar.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Recept pumpkin spice latte

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter