Gevulde puntpaprika met geitenkaas en walnoten, dat zag ik alweer jaren geleden op de menukaart staan van een restaurant in Groningen. Toen ik laatst mijn Instagramfeed aan het doorscrollen was (volg je me eigenlijk al op Instagram? Zo niet, dat kan hier) kwam ik een foto tegen van dat gerecht.
Puntpaprika met geitenkaas
Ik kon me nog herinneren dat het heel lekker was, dus ik besloot om zelf een recept voor gevulde puntpaprika met geitenkaas te bedenken. Niet heel ingewikkeld, want je hebt maar een paar ingrediënten nodig en bovendien staat dit gerecht met een half uurtje op tafel. Lekker voor doordeweeks dus, en ook een fijn recept voor een dagje zonder vlees.
Geitenkaas uit de oven
Op dagen dat manlief niet mee-eet, mag ik graag geitenkaas eten. Hij houdt er namelijk niet zo van, dus als ik alleen eet, grijp ik mijn kans ;-) Er staan inmiddels dan ook al een aantal recepten met geitenkaas op mijn blog.
Dit is dus de nieuwste aanwinst: gevulde puntpaprika met geitenkaas & walnoten. Met een beetje honing erbij maak je het nóg lekkerder!
Gevulde puntpaprika – waarmee serveren?
Ik serveerde de paprika op een gemengde salade, maar dan nog is het een vrij licht hoofdgerecht, dus misschien kun je er nog een lekker toetje bij maken!
Als je een wat meer vullend hoofdgerecht wilt, zou je er ook nog een aardappelgerecht bij kunnen serveren. Denk aan gebakken aardappeltjes uit de oven of een lekkere aardappelgratin.

Recept puntpaprika met geitenkaas en walnoten
Ingrediënten
- 2 puntpaprika’s
- 200 gr geitenkaas
- 2 takjes tijm
- 1 el honing
- 1 handje walnoten
- 75 gr gemengde salade
Handig om te hebben
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal en vul ze met geitenkaas.
- Haal de blaadjes van de takjes tijm en verdeel de blaadjes over de paprika’s. Bak de puntpaprika’s in 20-25 minuten gaar.
- Hak ondertussen de walnoten fijn en verdeel de salade over twee borden.
- Leg de puntpaprika’s met geitenkaas op de salade, drizzle er een beetje honing over en garneer met de gehakte walnoten.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties