Menu
vegetarisch / Hoofdgerechten

Puntpaprika met geitenkaas en walnoten

Puntpaprika met geitenkaas en walnoten

Gevulde puntpaprika met geitenkaas en walnoten, dat zag ik alweer jaren geleden op de menukaart staan van een restaurant in Groningen. Toen ik laatst mijn Instagramfeed aan het doorscrollen was (volg je me eigenlijk al op Instagram? Zo niet, dat kan hier) kwam ik een foto tegen van dat gerecht.

Puntpaprika met geitenkaas

Ik kon me nog herinneren dat het heel lekker was, dus ik besloot om zelf een recept voor gevulde puntpaprika met geitenkaas te bedenken. Niet heel ingewikkeld, want je hebt maar een paar ingrediënten nodig en bovendien staat dit gerecht met een half uurtje op tafel. Lekker voor doordeweeks dus, en ook een fijn recept voor een dagje zonder vlees.

Geitenkaas uit de oven

Op dagen dat manlief niet mee-eet, mag ik graag geitenkaas eten. Hij houdt er namelijk niet zo van, dus als ik alleen eet, grijp ik mijn kans ;-) Er staan inmiddels dan ook al een aantal recepten met geitenkaas op mijn blog.

Dit is dus de nieuwste aanwinst: gevulde puntpaprika met geitenkaas & walnoten. Met een beetje honing erbij maak je het nóg lekkerder!

Gevulde puntpaprika – waarmee serveren?

Ik serveerde de paprika op een gemengde salade, maar dan nog is het een vrij licht hoofdgerecht, dus misschien kun je er nog een lekker toetje bij maken!

Als je een wat meer vullend hoofdgerecht wilt, zou je er ook nog een aardappelgerecht bij kunnen serveren. Denk aan gebakken aardappeltjes uit de oven of een lekkere aardappelgratin.

Recept puntpaprika met geitenkaas en walnoten

4 from 10 stemmen
Gang: DinerKeuken: MaaltijdsaladeNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorieën

404

kcal

Een makkelijke maaltijdsalade met maar 6 ingrediënten, heerlijk en snel klaar!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 2 2 puntpaprika’s

  • 200 gr 200 geitenkaas

  • 2 takjes 2 tijm

  • 1 el 1 honing

  • 1 handje 1 walnoten

  • 75 gr 75 gemengde salade

Bereiding gevulde paprika met geitenkaas

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal en vul ze met geitenkaas.
  • Haal de blaadjes van de takjes tijm en verdeel de blaadjes over de paprika’s. Bak de puntpaprika’s in 20-25 minuten gaar.
  • Hak ondertussen de walnoten fijn en verdeel de salade over twee borden.
  • Leg de puntpaprika’s met geitenkaas op de salade, drizzle er een beetje honing over en garneer met de gehakte walnoten.

Opmerkingen

  • Tip: serveer wat brood bij de salade voor een meer vullend gerecht. Mocht je een restje over hebben van dit gerecht dan is dit de volgende dag erg lekker als klein gerechtje bij de lunch.
  • Variatietip: vervang de geitenkaas (deels) door blauwe kaas. Of vervang de walnoten door andere noten, bijvoorbeeld hazelnoten.
Recept puntpaprika met geitenkaas

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter