Puntpaprika met kruidenkaas en bacon uit de oven. Oef, wat is dit lekker! Puntpaprika is op zich al heel lekker, maar als deze bakt in de oven wordt hij lekker zacht en zoet. Door de kruidenroomkaas en de bacon voeg je juist weer hartige smaken toe. Kortom: een topcombi! En zo ontzettend makkelijk te maken dat je het haast geen recept kunt noemen…
Bijgerecht of buffethap
Zelf serveer ik dit gerecht graag als onderdeel van een tapas-diner met allemaal andere kleine hapjes. Bijvoorbeeld met bruschetta en wat antipasti bijvoorbeeld. Maar je kunt de puntpaprika met kruidenkaas en bacon ook serveren als bijgerecht of naast een salade, bijvoorbeeld bij deze salade van avocado en tomaat.
Variëren
Met dit recept kun je lekker variëren. Wil je hier bijvoorbeeld een vegetarische variant van maken? Vervang de bacon dan voor een topping van pijnboompitten. Ook heel lekker! Het is ook heel erg lekker om de puntpaprika te vullen met geitenkaas & walnoten.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
1 Reactie
Atie Groo
4 november 2018 at 19:54We hebben vanavond gesmuld van de gevulde puntpaprika’s!
Een heerlijk recept.