Menu
bijgerechten

Puntpaprika met kruidenkaas en bacon

Puntpaprika met kruidenkaas en bacon

Oef, wat is dit lekker! Puntpaprika is op zich al heel lekker, maar als deze bakt in de oven wordt hij lekker zacht en zoet. Door de kruidenroomkaas en de bacon voeg je juist weer hartige smaken toe. Kortom: een topcombi! En zo ontzettend makkelijk te maken dat je het haast geen recept kunt noemen… Zelf serveer ik dit gerecht graag als onderdeel van een tapas-diner met allemaal andere kleine hapjes. Bijvoorbeeld met bruschetta en wat antipasti bijvoorbeeld. Maar je kunt de puntpaprika met kruidenkaas en bacon ook serveren als bijgerecht of naast een salade, bijvoorbeeld bij deze salade van avocado en tomaat.

Variëren

Met dit recept kun je lekker variëren. Wil je hier bijvoorbeeld een vegetarische variant van maken? Vervang de bacon dan voor een topping van pijnboompitten. Ook heel lekker! Het is ook heel erg lekker om de puntpaprika te vullen met geitenkaas & walnoten.

Puntpaprika met kruidenkaas en bacon

0 from 0 votes
Course: BijgerechtCuisine: Snel klaarDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

191

kcal

Een makkelijk, snel en erg lekker bijgerecht: puntpaprika’s met bacon en kruidenroomkaas. Super smaakvol en zo klaar!

Ingrediënten

  • 2 puntpaprika’s

  • 4 el kruidenroomkaas (geen kruidenboter)

  • 4 plakjes ontbijtspek of bacon

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten.
  • Smeer de beetje kruidenkaas in de gehalveerde paprika’s
  • Halveer de plakjes bacon en omwikkel elke helft met twee plakjes bacon.
  • Doe de puntpaprika’s met kruidenkaas in een ovenschaal en bak ze ongeveer 25 minuten.

Opmerkingen

  • Ik gebruik hiervoor Bressot ‘smakelijk eten’ kruiden of een andere stevige kruidenkaas, deze smelt namelijk niet weg tijdens het bakken, maar blijft netjes in de puntpaprika zitten. Als je gewone kruidenboter gebruikt dan loopt dit er allemaal uit en dat is natuurlijk zonde!
  • Maak met de rest van de kruidenroomkaas bijvoorbeeld deze ovenschotel met gehakt en sperziebonen. Zin in een lekker hapje? Je kunt er ook jalapeno-poppers mee maken.
Recept puntpaprika met bacon

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

1 Reactie

  • Atie Groo
    4 november 2018 at 19:54

    We hebben vanavond gesmuld van de gevulde puntpaprika’s!
    Een heerlijk recept.

    Reply

Laat een reactie achter