Menu
bijgerechten

Puntpaprika met kruidenkaas en bacon

Puntpaprika met kruidenkaas en bacon

Puntpaprika met kruidenkaas en bacon uit de oven. Oef, wat is dit lekker! Puntpaprika is op zich al heel lekker, maar als deze bakt in de oven wordt hij lekker zacht en zoet. Door de kruidenroomkaas en de bacon voeg je juist weer hartige smaken toe. Kortom: een topcombi! En zo ontzettend makkelijk te maken dat je het haast geen recept kunt noemen…

Bijgerecht of buffethap

Zelf serveer ik dit gerecht graag als onderdeel van een tapas-diner met allemaal andere kleine hapjes. Bijvoorbeeld met bruschetta en wat antipasti bijvoorbeeld. Maar je kunt de puntpaprika met kruidenkaas en bacon ook serveren als bijgerecht of naast een salade, bijvoorbeeld bij deze salade van avocado en tomaat.

Variëren

Met dit recept kun je lekker variëren. Wil je hier bijvoorbeeld een vegetarische variant van maken? Vervang de bacon dan voor een topping van pijnboompitten. Ook heel lekker! Het is ook heel erg lekker om de puntpaprika te vullen met geitenkaas & walnoten.

Puntpaprika met kruidenkaas en bacon

5 from 3 stemmen
Gang: BijgerechtKeuken: Snel klaarNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

191

kcal

Een makkelijk, snel en erg lekker bijgerecht: puntpaprika’s met bacon en kruidenroomkaas. Super smaakvol en zo klaar!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 2 2 puntpaprika’s

  • 4 el 4 kruidenroomkaas (geen kruidenboter)

  • 4 plakjes 4 ontbijtspek of bacon

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten.
  • Smeer de beetje kruidenkaas in de gehalveerde paprika’s
  • Halveer de plakjes bacon en omwikkel elke helft met twee plakjes bacon.
  • Doe de puntpaprika’s met kruidenkaas in een ovenschaal en bak ze ongeveer 25 minuten.

Opmerkingen

  • Ik gebruik hiervoor Bressot ‘smakelijk eten’ kruiden of een andere stevige kruidenkaas, deze smelt namelijk niet weg tijdens het bakken, maar blijft netjes in de puntpaprika zitten. Als je gewone kruidenboter gebruikt dan loopt dit er allemaal uit en dat is natuurlijk zonde!
  • Maak met de rest van de kruidenroomkaas bijvoorbeeld deze ovenschotel met gehakt en sperziebonen. Zin in een lekker hapje? Je kunt er ook jalapeno-poppers mee maken.
Recept puntpaprika met bacon

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

1 Reactie

  • Atie Groo
    4 november 2018 at 19:54

    We hebben vanavond gesmuld van de gevulde puntpaprika’s!
    Een heerlijk recept.

    Reply

Laat een reactie achter