bijgerechten

Puntpaprika met kruidenkaas en bacon

Puntpaprika met kruidenkaas en bacon

Oef, wat is dit lekker! Puntpaprika is op zich al heel lekker, maar als deze bakt in de oven wordt hij lekker zoet. Door de kruidenroomkaas en de bacon voeg je juist weer hartige smaken toe. Kortom: een topcombi! En zo ontzettend makkelijk te maken dat je het haast geen recept kunt noemen… Zelf serveer ik dit gerecht graag als onderdeel van een tapas-diner met allemaal andere kleine hapjes. Bijvoorbeeld met bruschetta en wat antipasti bijvoorbeeld. Maar je kunt de puntpaprika met kruidenkaas en bacon ook serveren naast een salade, bijvoorbeeld bij deze salade van avocado en tomaat.

Recept puntpaprika met kruidenkaas en bacon

(voor 2 personen)

  • 2 puntpaprika’s
  • 4 el kruidenroomkaas*
  • 4 plakjes bacon

Zo maak je de gevulde puntpaprika

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten.
  • Smeer de beetje kruidenkaas in de gehalveerde paprika’s
  • Halveer de plakjes bacon en omwikkel elke helft met twee plakjes bacon.
  • Doe de puntpaprika’s met kruidenkaas in een ovenschaal en bak ze ongeveer 25 minuten.

* Ik gebruik hiervoor Bressot ‘smakelijk eten’ kruiden, deze smelt namelijk niet weg tijdens het bakken, maar blijft netjes in de puntpaprika zitten. Als je gewone kruidenboter gebruikt bijvoorbeeld, dan loopt dit er allemaal uit en dat is natuurlijk zonde!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments. Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Atie Groo

    We hebben vanavond gesmuld van de gevulde puntpaprika’s!
    Een heerlijk recept.

    4 november 2018 at 19:54
  • Reactie achterlaten