zoet

Pure chocolade met fudge en zeezout

Pure chocolade met fudge en zeezout

Vandaag organiseer ik samen met mijn drie beste vriendinnen een high tea. Tot de gelegenheid hebben we onszelf maar omgedoopt tot de Vier Veelvraten want wat er allemaal op tafel kwam… Het idee was dat iedereen een zoet en een hartig gerechtje zou maken. Zelf maakte ik deze pure chocolade met fudge en zeezout, en rosbiefrolletjes met pesto. Beiden vielen goed in de smaak.

Pure chocolade met fudge en zeezout

  • 200 gr pure chocolade
  • 30 gr fudge (ca 4 blokjes)
  • 1/2 tl zeezout
  • Extra nodig: bakvorm 20×20 cm

Smelt de pure chocolade en verdeel deze over de met bakpapier beklede bakvorm. Snijd de fudge in kleine blokjes en verdeel deze over de gesmolten chocolade. Strooi het zeezout over de chocolade en laat in een paar uur goed hard worden in de koelkast.

Tip: om van die mooie scherpe punten te krijgen als op de foto, haal je de chocolade na een kwartier uit de koelkast en maak je er alvast voorzichtig wat snijlijnen in. Zodra de chocolade helemaal hard is, zet je een mes halverwege de snijlijn, de chocolade zal dan afbreken over de lengte van de snijlijn.

Tip 2: op dit recept zijn uiteraard talloze variaties mogelijk. Maak een keuze uit witte, melk of pure chocolade en bestrooi met een topping die jij lekker vind. Wat dacht je bijvoorbeeld van witte chocolade met mini M&Ms en discodip, of melkchocolade met fijngesneden gedroogde abrikoos en kokos.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten