Deze pure chocolade met fudge en zeezout maakte ik ooit voor een high tea die ik samen met vriendinnen organiseerde. Dit is alweer jaren geleden, maar we hebben onszelf destijds omgedoopt . tot de Vier Veelvraten want wat er allemaal op tafel kwam… Sindsdien noemen we onszelf nog steeds zo, haha!
Zoet hapje voor high tea
Het idee was dat iedereen een zoet en een hartig gerechtje zou maken. Zelf maakte ik deze pure chocolade met fudge en zeezout, en rosbiefrolletjes met pesto. Beiden vielen goed in de smaak.
Variaties op deze pure chocolade met fudge
Op dit recept zijn uiteraard talloze variaties mogelijk. Maak een keuze uit witte, melk, pure of ruby chocolade en bestrooi met een topping die jij lekker vind. Wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Witte chocolade met mini M&M’s en discodip
- Melkchocolade met fijngesneden gedroogde abrikoos en kokos.
Op zoek naar meer inspiratie voor zoete en hartige hapjes? Bekijk eens mijn artikel met high tea recepten.

Pure chocolade met fudge en zeezout
Ingrediƫnten
- 200 gr pure chocolade
- 30 gr fudge
- 0,5 tl zeezout
Zo maak je het
- Smelt de pure chocolade au bain marie en verdeel deze over de met bakpapier beklede bakvorm van 20×20 cm.
- Snijd de fudge in kleine blokjes en verdeel deze over de gesmolten chocolade.
- Strooi het zeezout over de chocolade en laat in een paar uur goed hard worden in de koelkast.
- Snijd de chocolade in stukjes. Je kunt hiervoor het beste al wat snijlijnen in de chocolade zetten nadat deze een klein beetje is opgesteven in de koelkast.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties