Menu
zoet

Pure chocolade met fudge en zeezout

Pure chocolade met fudge en zeezout

Deze pure chocolade met fudge en zeezout maakte ik ooit voor een high tea die ik samen met vriendinnen organiseerde. Dit is alweer jaren geleden, maar we hebben onszelf destijds omgedoopt . tot de Vier Veelvraten want wat er allemaal op tafel kwam… Sindsdien noemen we onszelf nog steeds zo, haha! 

Zoet hapje voor high tea

Het idee was dat iedereen een zoet en een hartig gerechtje zou maken. Zelf maakte ik deze pure chocolade met fudge en zeezout, en rosbiefrolletjes met pesto. Beiden vielen goed in de smaak.

Variaties op deze pure chocolade met fudge

Op dit recept zijn uiteraard talloze variaties mogelijk. Maak een keuze uit witte, melk, pure of ruby chocolade en bestrooi met een topping die jij lekker vind. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Witte chocolade met mini M&M’s en discodip
  • Melkchocolade met fijngesneden gedroogde abrikoos en kokos.

Op zoek naar meer inspiratie voor zoete en hartige hapjes? Bekijk eens mijn artikel met high tea recepten.

Pure chocolade met fudge en zeezout
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Pure chocolade met fudge en zeezout

0 from 0 stemmen
Gang: TussendoortjeKeuken: ZoetNiveau: Eenvoudig
Voor ca

10

stukjes
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorie├źn

125

kcal
Opstijven

4

uur

Een makkelijk en lekker zoet hapje: chocolade met fudge en zeezout. Heerlijk bij de koffie of thee.

Ingredi├źnten

  • 200 gr pure chocolade

  • 30 gr fudge

  • 0,5 tl zeezout

Bereiding

  • Smelt de pure chocolade au bain marie en verdeel deze over de met bakpapier beklede bakvorm van 20×20 cm.
  • Snijd de fudge in kleine blokjes en verdeel deze over de gesmolten chocolade.
  • Strooi het zeezout over de chocolade en laat in een paar uur goed hard worden in de koelkast.
  • Snijd de chocolade in stukjes. Je kunt hiervoor het beste al wat snijlijnen in de chocolade zetten nadat deze een klein beetje is opgesteven in de koelkast.

Opmerkingen

  • Tip: om van die mooie scherpe punten te krijgen als op de foto, haal je de chocolade na een kwartier uit de koelkast en maak je er alvast voorzichtig wat snijlijnen in. Zodra de chocolade helemaal hard is, zet je een mes halverwege de snijlijn, de chocolade zal dan afbreken over de lengte van de snijlijn.
  • Bewaar de chocolade in een luchtdichte doos, dan blijft het lang houdbaar.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Chocolade met fudge recept

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter