Menu
snel klaar

Quesadilla Caprese met salami en mozzarella

Quesadilla Caprese met salami en mozzarella

Zoals jullie inmiddels vast wel weten, ben ik gek op wraps. We eten ze dan ook heel regelmatig (want: super snel en – afhankelijk van de vulling – meestal ook nog redelijk gezond. Zeker omdat ik altijd voor volkoren tortilla’s kies).

Maar… Uit zo’n pak van 8 tortilla’s houdt je altijd wel een paar wraps over. Dit vind ik helemaal niet erg, want het geeft me elke keer weer een excuus om deze op een creatieve manier op te maken. Op het plaatje kun je een versie zien die ik onlangs bedacht: een wrap met een vulling van rucola, rauwe ham, mozzarella en ham. Maar eet je liever een warme wrap? Probeer dan eens deze lekkere quesadilla caprese, met salami & mozzarella.

Quesadilla Caprese met salami en mozzarella

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

919

kcal

Serveer deze quesadilla’s met een groene salade voor een complete maaltijd.

Ingrediënten

  • 6 (volkoren) tortilla’s

  • 12 plakjes salami

  • 1,5 bol mozzarella

  • 75 gr geraspte kaas

  • 3 tl pesto

Bereiding

  • Beleg 3 tortilla’s met de plakjes salami.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes en beleg de tortilla’s ermee. Bestrijk de mozzarella met een beetje pesto.
  • Bestrooi de quesadilla’s met nog een beetje geraspte kaas en dek af met de overige 3 tortilla’s.
  • Bak de quesadilla’s in een droge koekenpan tot ze aan beide kanten bruin en krokant zijn, en de kaas gesmolten is.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter