lunch

Quesadilla met jalapeno en guacemole

Quesadilla

Hou jij ook zo van de TexMex-keuken? Ik ben er echt gek op. Nachos, fajitas, guacemole… Allemaal heerlijk! En dan de quesadilla’s… Eigenlijk een soort tosti maar dan gemaakt met wraps. Ze zijn echt heel simpel te maken en doen het heel goed als lunch of als warm hapje bij de borrel. Je vult ze met een lekker pittige kaas – het liefst eentje die ook goed smelt. Cheddar is een echte aanrader (“echte” cheddar dan, niet die plakjes die je gebruikt op burgers) maar een pittige belegen kaas is er ook heel lekker in. Met wat ringetjes jalapeno geef je de quesadilla een beetje pit, maar als je niet van pittig houdt kun je die natuurlijk gewoon weglaten.

Lekker dippen – guacemole

Guacemole is onmisbaar in de TexMex-keuken en daarom serveer ik het ook graag bij deze quesadilla’s. In dit recept maak je zelf een makkelijke guacemole van avocado, tomaat en bosui. Simpel, snel klaar en een lekker frisse tegenhanger voor de gesmolten kaas.

Tip: ik vries overgebleven wraps altijd in. Als ik er dan genoeg heb, maak ik er een quesadilla-lunch van.

Recept Quesadilla

Voor 2 personen

  • 4 wraps
  • 100 gr pittige kaas (bv cheddar of pittig belegen kaas)
  • 1 sjalotje
  • paar ringen jalapeno
  • peterselie
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 2 bosuitjes
  • citroensap

Zo maak je de quesadilla’s met guacemole

  • Beleg 2 van de wraps met de geraspte kaas.
  • Snijd het sjalotje fijn en verdeel deze over de wraps.
  • Snijd de jalapeno-ringen eventueel wat kleiner en verdeel deze samen met wat peterselie over de wraps.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en schep de avocadohelften leeg in een kom. Prak de avocado fijn.
  • Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd de tomaat zo fijn mogelijk. Snijd ook de bosuitjes fijn en meng de tomaat en bosui door de avocado.
  • Breng de guacemole op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Dek de quesadilla’s af met de overgebleven twee wraps en bak ze in een droge koekenpan aan beide kanten goudbruin. Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de guacemole.

Heb je dit recept gemaakt? Tag me via Facebook, Instagram of Twitter of gebruik de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten