Menu
lunch

Quesadilla met jalapeno en guacemole

Quesadilla

Hou jij ook zo van de TexMex-keuken? Ik ben er echt gek op. Nachos, fajitas, guacemole… Allemaal heerlijk! En dan de quesadilla’s… Eigenlijk een soort tosti maar dan gemaakt met wraps. Ze zijn echt heel simpel te maken en doen het heel goed als lunch of als warm hapje bij de borrel. Je vult ze met een lekker pittige kaas – het liefst eentje die ook goed smelt. Cheddar is een echte aanrader (“echte” cheddar dan, niet die plakjes die je gebruikt op burgers) maar een pittige belegen kaas is er ook heel lekker in. Met wat ringetjes jalapeno geef je de quesadilla een beetje pit, maar als je niet van pittig houdt kun je die natuurlijk gewoon weglaten.

Lekker dippen – guacemole

Guacemole is onmisbaar in de TexMex-keuken en daarom serveer ik het ook graag bij deze quesadilla’s. In dit recept maak je zelf een makkelijke guacemole van avocado, tomaat en bosui. Simpel, snel klaar en een lekker frisse tegenhanger voor de gesmolten kaas.

Tip: ik vries overgebleven wraps altijd in. Als ik er dan genoeg heb, maak ik er een quesadilla-lunch van.

Quesadilla met jalapeno en guacemole

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: TexMexDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

10

minutes
Calorieën

542

kcal

Een lekkere warme lunch: quesadilla’s met cheddar en een dip van guacemole.

Ingrediënten

  • 4 tortillawraps

  • 100 gr pittige kaas (bv cheddar of pittig belegen kaas)

  • 1 sjalotje

  • 10 ringetjes jalapeno (uit een pot)

  • peterselie naar smaak

  • 1 avocado

  • 1 tomaat

  • 2 bosuitjes

  • citroensap naar smaak

Bereiding

  • Beleg 2 van de wraps met de geraspte kaas.
  • Snijd het sjalotje en de jalapeno-ringen fijn en verdeel deze samen met wat peterselie over de wraps.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en schep de avocadohelften leeg in een kom. Prak de avocado fijn.
  • Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd de tomaat zo fijn mogelijk. Snijd ook de bosuitjes fijn en meng de tomaat en bosui door de avocado.
  • Breng de guacemole op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Dek de quesadilla’s af met de overgebleven twee wraps en bak ze in een droge koekenpan aan beide kanten goudbruin. Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de guacemole.
Recept quesadilla

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter