quiches

Quiche met abdijkaas en ui

Quiche met abdijkaas en ui
Ik ben dol op quiches! Een van de voornaamste redenen daarvoor is dat ik altijd nog een restje over houd om de volgende dag als lunch te eten, heerlijk! Met uien, abdijkaas en blauwe kaas maak je me sowieso heel blij, dus dit quiche-recept maak ik erg graag.

Recept quiche met abdijkaas en ui

(4 personen)

  • 750 gr uien, in halve ringen
  • 100 ml donker abdijbier
  • 6 vellen deeg voor hartige taart – of maak zelf quichedeeg
  • 100 gr ham
  • 4 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 3 el fijngehakte bladpeterselie
  • 200 gr abdijkaas (bv Port Salut), in stukjes
  • 50 gr blauwe kaas, in stukjes

Bereiding

Bak de uien 8-10 minuten tot ze zacht zijn. Schenk het bier erbij en smoor tot er geen vocht meer in de pan zit. Bekleed een quichevorm met het deeg en prik in. Beleg de bodem met stukjes ham. Klop de eieren los met de slagroom, peterselie en zout en peper. Schep de uien op de deegbodem en schenk het eimengsel erover. Verdeel de stukjes kaas erover en bak de quiche 30-35 minuten op 200 graden. Lekker met een frisse salade erbij. Klik hier voor mijn andere quiche recepten.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten