quiches

Quiche met asperges en geitenkaas

Quiche met asperges en geitenkaas

 

Jullie weten het al, ik ben dol op quiches. Inmiddels vind je dan ook al een flinke verzameling quiche recepten op mijn blog. Deze quiche met asperges was een uitprobeersel. Ik had nog een half bosje groene asperges over van een ander recept, en besloot er toen maar – samen met nog wat andere smaakmakers – een lekker quicherecept van te maken. Dat is ook het fijne van hartige taarten, je kunt er werkelijk alle groenten instoppen die je nog hebt liggen! Nog vriendelijk voor het milieu en je portemonnee ook dus.

Maar goed, terug naar de asperge-quiche. Hij is helemaal niet moeilijk te maken, het klaarzetten kost je misschien een kwartiertje en daarna doet de oven het werk. Zelf vind ik het lekker om de quiche te serveren met een beetje waterkers of een ander restje sla dat je misschien nog wel in de koelkast hebt liggen. Een beetje olijfolie erover en klaar!

Recept quiche met asperges en geitenkaas

(hoofdgerecht voor 2-3 personen)

  • 5 vellen hartige taart deeg – of gebruik mijn basisrecept voor hartige taart deeg
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 2 preien
  • Olijfolie en/of boter
  • 1/2 bosje groene asperges
  • 5 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 125 gr geitenkaas
  • 1 tl kerrie, peper en zout

Vet een quichevorm goed in met boter of olijfolie. Laat de velletjes deeg iets ontdooien en bekleed de vorm ermee. Prik in met een vork en zet koud weg.

Snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de uien fijn en de prei in halve ringen.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de groenten ca vijf minuten op een zacht vuur, zodanig dat ze wel wat zachter worden, maar niet verkleuren. Laat goed afkoelen.

Schil ondertussen de groene asperges met een dunschiller.

Schep het preimengsel in de quichevorm en verdeel de asperges erover.

Klop de eieren los met de slagroom. Verkruimel de geitenkaas erdoor en breng op smaak met de kerrie, peper en eventueel wat zout. Giet het mengsel over de groenten en bak de quiche 35-45 minuten op 180 graden, tot de bovenkant mooi bruin is en de quiche gaar.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Nienke

    Ooh wat een leuk recept!!
    Heb het afgelopen weekend uitgeprobeerd, en dacht dat het heel erg “papperig” zou worden, maar het is heerlijk zacht en romig, en super simpel, Thnx!

    29 maart 2018 at 13:14
    • Reply Sandra

      Wat leuk om te horen Nienke!

      30 maart 2018 at 05:17
  • Reply Eef

    Dit lijkt me echt zó lekker, groene asperges en geitenkaas hmm! Dol op quiches :)

    28 juli 2015 at 05:53
  • Reactie achterlaten