quiches

Quiche met witlof en ham

Quiche met witlof en ham

Na de kerst had ik nog wat stronkjes witlof over, na wat googelen kwam ik bij dit recept voor quiche met witlof en ham tegen op de fantastische blog Uit Pauline’s Keuken. Ik heb het recept wel wat aangepast (een plakje minder deeg, een stronkje minder witlof en ik heb daarnaast een pakje hamreepjes toegevoegd).

Van dit recept hebben mijn man en ik een avondmaaltijd gegeten en toen was er nog een kwart over die ik de volgende dag als lunch heb gegeten, maar als je er een salade bijgeeft kun je er ook met vier personen van eten.

Recept quiche met witlof en ham

  • 5 plakjes hartige taart deeg – of gebruik mijn recept voor hartige taart deeg
  • 4 stronken witlof
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 200 gr hamreepjes
  • 1 el honing
  • 3 eieren
  • 200 ml room (bv kookroom, kwark, slagroom, crème fraîche…)
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het hartige taartdeeg ontdooien. Snijd de uien grof en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Verwijder het hart uit de witlof en was de blaadjes, voeg bij de uien en roerbak de witlof even kort mee. Voeg de honing toe en wat peper en zout. Laat dit mengsel goed afkoelen. Meng in een andere kom de eieren met de room en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gerapste kaas toe.

Vet de springvorm in en verdeel de plakjes hartige taart deeg over de vorm. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Verdeel de witlof over de bodem van de vorm en verdeel de hamreepjes erover. Giet het eimengsel over de witlof en bak de witloftaart in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Klik hier voor mijn andere quiche recepten.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten