quiches

Quiche met zuurkool en spekjes

Quiche met zuurkool en spekjes

Hmm, quiche! Zeker op zo’n druilerige herfstdag als vandaag maak ik graag een ovengerecht. Lekker overdag al alles voorbereiden, en dan hoef je het later alleen nog maar in de oven te schuiven.

De basis van dit gerecht komt uit het blad delicious. Uiteraard heb ik het naar mijn eigen smaak aangepast. Zo heb ik spekjes toegevoegd aan het gerecht en gebruik ik wat meer ui en knoflook. Ook heb ik peterselie gebruikt in plaats van bieslook zoals in het originele recept, omdat ik dat toevallig in huis had, en dat smaakte prima!

Recept quiche met zuurkool en spekjes

(4 personen)

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart – of 1x basisrecept quichedeeg
  • 400 gr zuurkool
  • 3 middelgrote aardappels
  • 4 eieren
  • 150 gr geraspte oude kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 150 ml volle melk
  • 150 ml slagroom
  • klein bosje peterselie of bieslook

Bereiding
Laat het deeg ontdooien. Vet een quichevorm (diameter 24 cm) in en bekleed de vorm met het deeg. Prik het deeg in met een vorm en zet in de koelkast. Bak de spekjes uit en laat deze helemaal afkoelen. Doe de zuurkool in een zeef en druk zo goed mogelijk uit. Doe de zuurkool in een kom en doe de eieren, de geraspte kaas, de fijngesneden knoflook en ui en de melk en slagroom erbij. Breng op smaak met peper en de peterselie. Meng de spekjes erdoor en verdeel de helft van het mengsel over het bladerdeeg. Snijd de aardappels in heel dunne plakjes en verdeel deze over het zuurkoolmengsel. Verdeel de rest van het mengsel over de aardappelplakjes en bak de quiche 45-55 min. op 190 graden, tot de quiche goudbruin en gaar is.

Klik hier voor mijn andere quiche recepten.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten