lunch

Quinoa salade met gerookte kip

Quinoa salade met gerookte kip

Deze quinoa salade is een lekkere en voedzame lunch. Het recept voor deze quinoa salade stond al jaren op mijn blog, maar zonder foto. Omdat het toch wel fijn is om te zien wat je gaat eten, besloot ik hem weer eens opnieuw te maken. Het opnieuw maken van oude recepten vind ik erg leuk om te doen, kan ik meteen kijken of ik het recept nóg lekkerder kan maken! Deze salade bleek nog even lekker als eerst :-) En vind je het peervormige bakje niet leuk? Uit deze bakjes aten mijn broertje en ik vroeger altijd chips. Op zaterdagavond zaten we dan altijd op de bank met zo’n bakje, mooie herinneringen dus! Goed, door naar het recept voor deze quinoasalade met gerookte kip…

Quinoasalade – meal preppen

Tip: kook de avond ervoor alvast de quinoa en maak de quinoasalade de volgende ochtend thuis af. Doe de salade in een goed afsluitbare bak en je hebt een heerlijke lunch voor later op de dag! Ook handig: kook wat extra quinoa, dan kun je er meerdere keren van eten, want met deze salade kun je oneindig variëren. Je kunt er allerlei restjes in kwijt. Denk eens aan stukjes avocado of gehalveerde tomaatjes bijvoorbeeld. Of gebruik geitenkaas in plaats van feta. Allemaal lekker!

Quinoa salade met gerookte kip

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: SaladeDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

423

kcal

Een lekkere en voedzame lunch: quinoasalade met gerookte kip, feta en mango.

Ingrediënten

  • 200 gr quinoa

  • 200 gr gerookte kip

  • 150 gr feta

  • 1 mango

  • 0,5 komkommer

  • 1 citroen

  • 2 el olijfolie extra vierge

  • muntblaadjes

Bereiding QUINOA SALADE

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat geheel afkoelen.
  • Meng de olijfolie en wat citroensap met wat peper en zout en meng dit door de quinoa.
  • Snijd de gerookte kip in stukjes en snijd de feta, mango en komkommer in blokjes. Meng deze door de quinoa.
  • Verdeel de quinoa salade over de borden. Hak de munt fijn en bestrooi de quinoa salade ermee.

Opmerkingen

  • Deze salade kun je ook goed meenemen, kook de avond ervoor de quinoa en maak de salade de volgende ochtend af. Doe in een goed afsluitbaar bakje.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten