Menu
tussendoortjes

Quinoarepen met chocolade

Quinoarepen

Gepofte quinoa, ken jij het al? Je koopt het in een grote zak en het weegt haast niets. Je kunt ze gebruiken als extra topping in je yoghurt of smoothiebowl, maar je kunt ze ook coaten met chocolade en dan heb je deze quinoarepen. Lekker als tussendoortje in je lunchbox! Gepofte quinoa vind je in sommige ruim gesorteerde supermarkten. Ook drogisterijen en natuurwinkels hebben het vaak in het assortiment.

Voedzaam tussendoortje

Quinoa was een tijdlang enorm populair, het werd aangeprezen als ‘superfood’. Nu ben ik geen voedingsexpert maar duidelijk is wel dat quinoa eiwitrijk is, veel complexe koolhydraten bevat en redelijk wat vezels. Hierdoor heb je na het eten van deze quinoarepen lang een verzadigd gevoel. Een heel geschikt tussendoortje dus!

Quinoarepen

0 from 0 votes
Course: TussendoortjeCuisine: SnackDifficulty: Eenvoudig
Voor

12

repen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

116

kcal

Een voedzaam tussendoortje: quinoarepen met chocolade

Ingrediënten

  • 100 gr gepofte quinoa

  • 125 gr pure chocolade

  • 2 el kokosolie

  • 2 el agavesiroop

  • 1 flinke snuf grof zeezout

Bereiding

  • Doe de kokosolie en de agavesiroop in een klein pannetje en zet het op een laag vuur.
  • Breek de pure chocolade in stukjes en doe deze ook in de pan. Laat de chocolade smelten onder af en toe roeren.
  • Roer de gepofte quinoa erdoor, samen met een flinke snuf grof zeezout. Roer goed door zodat de korrels allemaal bedekt zijn met een klein laagje chocolade.
  • Bekleed een bakvorm van 20x20cm met bakpapier en giet het quinoamengsel erin. Druk het goed aan en zet een paar uur in de koelkast. Daarna kun je er quinoarepen van snijden.

Opmerkingen

  • Bewaar de quinoarepen met chocolade in een luchtdichte doos, dan zijn ze zeker een week of twee houdbaar.
  • Variatietip: drizzle een beetje gesmolten pindakaas (eventueel dunner maken met wat kokosolie) over de quinoarepen.
Recept quinoarepen met chocolade

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter