Wat fijn dat de rabarber weer in het seizoen is hè! Met de mooie roze stengels kun je allerlei heerlijke recepten maken. Vandaag deel ik een heerlijk recept voor rabarbercake met citroen met je!
Rabarber combineren
Over het algemeen zijn die prachtig gekleurde stengels wel wat zurig, ze kunnen wel wat suiker gebruiken. Dat zit wel goed in deze rabarbercake hoor, haha! Zelf vind ik rabarber heerlijk in combinatie met vanille. Je zou bij deze cake dus prima wat warme vanillevla kunnen serveren, of deze vanillesaus.
Maar ook citroen is een heerlijke combinatie met rabarber. Tip: klop (ongezoete) slagroom op en meng daar wat lemoncurd doorheen. Deze citroenroom is echt zalig bij een punt van deze rabarbercake!
Groente of fruit?
Rabarber is een groente! Wist je dat? Omdat het veel gebruikt wordt in zoete recepten, zoals crumble en taart, denk je misschien dat het fruit is. Maar het tegendeel is dus waar! Rabarber is een groente. Weer wat geleerd…
Geheim ingrediënt…


In deze cake met rabarber gaat een ‘geheim ingrediënt’. Nou ja, niet zo geheim natuurlijk, want het staat gewoon in het recept, haha! Maar goed, dat ingrediënt is karnemelk. Als je nu helemaal niet van karnemelk houdt: geen zorgen. Je gaat het echt niet terug proeven in de rabarbercake.
Karnemelk is een bekende toevoeging aan het beslag van sommige taarten & bijvoorbeeld Amerikaanse pannenkoeken. Het zuur uit de melk reageert met het bakpoeder (dat zit in zelfrijzend bakmeel) met als resultaat een extra luchtige cake. Ook houdt het de cake lekker vochtig. Echt een aanrader dus!
Drink je nooit karnemelk en houd je dus wat over na het maken van de rabarbercake? Maak dan met het restje melk lekkere American pancakes of deze bosvruchten-smoothie.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties