Seizoensgroenten en seizoensfruit zijn toch het allerlekkerste wat er is? Tegenwoordig kun je heel veel soorten groenten en fruit het hele jaar door krijgen, dat vind ik soms wel een beetje jammer. Gelukkig blijven er ook nog steeds soorten groenten en fruit die echt seizoensgebonden zijn. Denk aan witte asperges en rabarber bijvoorbeeld. Die kun je echt alleen in deze tijd van het jaar krijgen en dan zijn ze ook ontzettend lekker! Rabarber is trouwens een groente, geen fruit. Toch smaakt rabarber erg lekker in zoete gerechten. Denk aan rabarbertaart of deze lekkere rabarbercrumble.
Crumble met rabarber en vanillesaus
Wil je deze rabarbercrumble extra lekker maken – en ik denk dat je dat wel wilt – dan kan ik je van harte aanbevelen om deze vanillesaus erbij te maken. Deze saus is ontzettend lekker bij heel veel toetjes, maar vooral bij taarten en toetjes waar aardbei of rabarber in verwerkt is. Je zou in plaats van vanillesaus ook een bolletje ijs of lobbig geklopte room kunnen serveren.


Nog geen reacties