Wist je dat? Rabarber is een groente, geen fruit. Toch smaakt rabarber erg lekker in zoete gerechten. Denk aan deze lekkere rabarbercrumble. Een heerlijk en makkelijk te maken toetje, extra lekker met vanillesaus!
Seizoensgroenten en -fruit
Seizoensgroenten en seizoensfruit zijn toch het allerlekkerste wat er is? Tegenwoordig kun je heel veel soorten groenten en fruit het hele jaar door krijgen, dat vind ik soms wel een beetje jammer. Gelukkig blijven er ook nog steeds soorten groenten en fruit die echt seizoensgebonden zijn. Denk aan witte asperges en rabarber bijvoorbeeld. Die kun je echt alleen in deze tijd van het jaar krijgen en dan zijn ze ook ontzettend lekker!
Crumble met rabarber en vanillesaus
Wil je deze rabarbercrumble extra lekker maken – en ik denk dat je dat wel wilt – dan kan ik je van harte aanbevelen om deze vanillesaus erbij te maken. Deze saus is ontzettend lekker bij heel veel toetjes, maar vooral bij taarten en toetjes waar aardbei of rabarber in verwerkt is.
Je zou in plaats van vanillesaus ook een bolletje ijs of lobbig geklopte room kunnen serveren bij de crumble. De combinatie van de warme crumble met iets kouds, is echt heel erg lekker!
Meer rabarber recepten
Fan van rabarber? Dan ga je deze rabarbertaart met custard en deze cake met rabarber en citroen ook erg lekker vinden!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties