desserts

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

Seizoensgroenten en seizoensfruit zijn toch het allerlekkerste wat er is? Tegenwoordig kun je heel veel soorten groenten en fruit het hele jaar door krijgen, dat vind ik soms wel een beetje jammer. Gelukkig blijven er ook nog steeds soorten groenten en fruit die echt seizoensgebonden zijn. Denk aan witte asperges en rabarber bijvoorbeeld. Die kun je echt alleen in deze tijd van het jaar krijgen en dan zijn ze ook ontzettend lekker! Rabarber is trouwens een groente, geen fruit. Toch smaakt rabarber erg lekker in zoete gerechten. Denk aan rabarbertaart of deze lekkere rabarbercrumble.

Crumble met rabarber en vanillesaus

Wil je deze rabarbercrumble extra lekker maken – en ik denk dat je dat wel wilt – dan kan ik je van harte aanbevelen om deze vanillesaus erbij te maken. Deze saus is ontzettend lekker bij heel veel toetjes, maar vooral bij taarten en toetjes waar aardbei of rabarber in verwerkt is. Je zou in plaats van vanillesaus ook een bolletje ijs of lobbig geklopte room kunnen serveren.

Rabarbercrumble

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: FruitDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personsn
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

345

kcal
Oventijd

25

minuten

Makkelijk & lekker toetje. Deze rabarbercrumble is extra lekker als je er zelfgemaakte vanillesaus of vanille-ijs bij serveert.

Ingrediënten

  • 250 gr rabarber

  • 1 vanillestokje

  • 125 gr suiker

  • 1 el custard

  • 75 gr bloem

  • 75 gr boter

Bereiding

  • Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukjes van ongeveer een centimeter lang. Doe deze in een pannetje met 50 gr van de suiker en het vanillestokje en laat het 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat afkoelen.
  • Doe de rabarber in een ingevette ovenschaal en meng de custard erdoor.
  • Doe de bloem en suiker in een kom en snijd de boter in kleine blokjes. Werk de boter er vlug door met je vingers zodat je een kruimelig deeg krijgt. Verdeel het kruimeldeeg over de rabarber.
  • Bak de rabarbercrumble 25 minuten op 180 graden. Pas op: hij is gloeiend heet dus laat de crumble iets afkoelen voor je hem serveert.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten