zoet

Rabarbertaart met custard

Rabarbertaart met custard

Jammer hè, dat het rabarber seizoen niet zo lang duurt. Ik ben gek op de wat zurige, frisse smaak van rabarber. Zeker in combinatie met custard vind ik rabarber echt onweerstaanbaar lekker. Toen ik laatst een paar mooie stelen van deze prachtige roze stengels kocht, wist ik dan ook meteen: hier wil ik een rabarbertaart met custard van maken. Met de overgebleven stelen maakte ik likeur!

Rabarber – Groente of Fruit?

Veel mensen denken dat rabarber fruit is, het wordt immers vaak verwerkt in zoete recepten zoals crumble, compote en taart. Maar het tegendeel is waar! Rabarber is een groente. Je kunt rabarber als bijgerecht eten maar zelf vind ik het toch het lekkerste om de groente te verwerken tot iets zoets. In dit geval deze taart met rabarber en custard!

Vanillesaus

Tip: om de rabarbertaart met custard nog lekkerder te maken, kun je er deze vanillesaus bij serveren.

Rabarbertaart met custard

5 from 1 vote
Course: TaartCuisine: ZoetDifficulty: Gemiddeld
Voor

8

stukken
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

55

minutes
Calorieën

289

kcal
Rusttijd

60

minuten

Rabarber en custard zijn voor elkaar gemaakt! Daarom combineert je deze twee ingrediënten in deze zalige rabarber custardtaart.

Ingrediënten

  • Voor het deeg

  • 150 gr bloem (+ extra om te bestuiven)

  • 65 gr boter (+ extra om in te vetten)

  • 35 gr fijne kristalsuiker

  • 1 ei

  • 1 el custardpoeder

  • 1 snufje zout

  • Voor de vulling

  • 1 el paneermeel

  • 2 stelen rabarber

  • 100 gr fijne kristalsuiker

  • 3 eieren

  • 100 ml slagroom

  • 1 el custardpoeder

  • Bakvorm van 20x20cm of langwerpige bakvorm

Bereiding rababertaart met custard

  • Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen en begin met het maken van het deeg. Zeef de bloem boven een kom en voeg de suiker en het zout toe.
  • Snijd de boter in blokjes en doe deze in de kom. Kneed vlug tot een kruimelig deeg. Klop het ei los met het custardpoeder en voeg toe aan het deeg. Kneed het deeg tot een samenhangende bal en wikkel deze in plasticfolie. Laat een uurtje rusten in de koelkast (langer mag ook)
  • Vet de bakvorm goed in met boter en verwarm de oven voor op 170 graden. Bestrooi je aanrecht met wat bloem en rol het deeg met de deegroller uit tot het formaat van de bakvorm. Bekleed de bodem en de randen van de bakvorm met het deeg en prik het deeg in. Zet koud weg tot gebruik. Heb je deeg over? Rol het uit en steek er met een koekjesvorm bijvoorbeeld hartjes uit, leuk om de taart straks mee te decoreren!
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Verdeel het paneermeel over de bodem van de bakvorm, dit vangt het vocht dat uit de rabarber komt, op.
  • Was de stelen rabarber en snijd de boven- en onderkant eraf. Verdeel de rabarber over de taartvorm.
  • Meng de suiker met het custardpoeder.
  • Klop 2 van de eieren los in een kom. Klop de slagroom en de suiker/custard door de eieren. Giet de vulling in de taart, verdeel de hartjes deeg erover (als je deeg overhad, en bestrijk deze met het laatste, losgeklopte ei) en bak de rabarber custardtaart 40 minuten. Laat afkoelen en serveer.

Opmerkingen

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

9 Comments

  • Reply Sabine

    Wat een feest dat ik jouw site ontdekt heb. Echt een heeeeeeeeeerlijk taartje!!! Zo snel op!!! Echt makkelijk en lekker!!! En vanille saus erbij was ook top!!!

    29 mei 2020 at 19:46
    • Reply Sandra

      Wat superleuk om te horen Sabine! Blij dat je ervan genoten hebt :-)

      2 juni 2020 at 17:55
  • Reply Atie

    De rabarbertaart was lekker Sandra! Wij hebben het gegeten met de overgebleven slagroom, was ook lekker.

    5 mei 2020 at 08:10
    • Reply Sandra

      Goed om te horen mam! Slagroom lijkt me er ook erg lekker bij!

      5 mei 2020 at 08:14
  • Reply Marjan

    Bedankt!! Dan ga ik hem maken, want hij ziet er lekker uit! :) dit weekend ook al een andere rabarbertaart uitgeprobeerd..

    28 april 2020 at 11:40
    • Reply Sandra

      Leuk Marjan, ik hoop dat je hem lekker vindt, hoor graag hoe hoe is gelukt!

      28 april 2020 at 13:07
  • Reply Atie

    Wat een goed idee om rabarber eens op een andere manier te eten Sandra!
    Het ziet er feestelijk uit zo!

    20 april 2020 at 08:00
    • Reply Marjan

      Vraagje: er staat, dat je met de overgebleven eiwitten wat kan doen, maar in het recept lees ik dat de eieren er in zijn geheel in gaan. Hoe zit dit?

      27 april 2020 at 05:48
      • Reply Sandra

        Hoi Marjan, goed opgemerkt! Suf van me, ik moet de taart nog eens maken om het 100% zeker te weten maar volgens mij kun je prima de hele eieren gebruiken, ik zal de tip weghalen. Dankjewel voor je oplettendheid!

        28 april 2020 at 05:36

    Reactie achterlaten