pasta vegetarisch

Ravioli met gorgonzolasaus

Ravioli met gorgonzolasaus
Het recept voor deze lekkere ravioli met gorgonzolasaus vond ik in een Allerhande. Het is echt zo klaar dus ideaal voor een snelle, doordeweekse maaltijd.

Recept ravioli met gorgonzolasaus

(voor 4 personen)

  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 2 preien
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 2 pakjes tomato frito (a 350 gr)
  • 100 gr gorgonzola (in het originele recept wordt de dubbele hoeveelheid gebruikt maar dan vind ik het teveel overheersen)
  • 2 bakjes verse ravili funghi porcini
  • verse peterselie

Snijd de sjalot en de prei in dunne ringen en bak deze met de dragon ongeveer vijf minuten op een laag vuur. Blijf regelmatig roeren zodat het niet aanbrandt. Voeg de tomatensaus en de gorgonzola toe en warm vijf minuten door. Breng op smaak met peper. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel deze over vier borden. Schep de saus over de pasta en bestrooi met verse peterselie.

De ravioli met gorgonzolasaus is lekker met een rucola- of tomatensalade als bijgerecht.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten