Ohhh dit is me toch een lekker en supermakkelijk recept! Ik maak deze ravioli met venkel en spinazie heel regelmatig, het is namelijk erg snel klaar en je krijgt er toch een lekkere portie groenten mee binnen. Het idee voor dit recept heb ik al tijden geleden uit een tijdschrift gehaald, ik weet helaas niet meer welke. En zoals dat gaat met dat soort recepten, maak ik het een paar keer zelf klaar, iedere keer nét weer even anders. En zo wordt het op den duur toch een ‘eigen’ recept!
Gevulde pasta
Ravioli, je kent ze wel toch? Die lekkere gevulde kussentjes van pastadeeg. Ik vind ze geweldig als basis voor een snelle maaltijd. Zo serveer ik wel eens pasta met blauwe kaas en champignons, en staat onderstaand recept dus ook heel regelmatig op tafel.
In het koelschap van de supermarkt vind je ze meestal met een keur aan verschillende vullingen. Zelf vind ik de variant die in dit recept voor ravioli met venkel en spinazie wordt gebruikt, het lekkerste. De vulling is een combinatie van paddenstoelen en mozzarella. Lekker! En ook nog eens top voor een dagje zonder vlees.
Vegetarische pasta met botersaus
In plaats van een rode saus, maak je voor deze vegetarische pasta een bijzonder simpele botersaus. Eigenlijk doe je niet meer dan de boter een klein beetje laten bruinen. Daardoor krijgt hij lekker veel smaak. De gesmolten boter geeft de ravioli met venkel en spinazie echt wat extra’s vind ik, het brengt het gerecht mooi samen (oei, dat klinkt wel heel gastronomisch hè). Geen zorgen, dit recept is écht heel makkelijk te maken, al ziet het er wel indrukwekkend uit en zou het zeker niet misstaan bij een lekker etentje.

Ravioli met venkel en spinazie
Ingrediënten
- 2 el pijnboompitten
- 1 pak verse ravioli (bij voorkeur met champignons en mozzarella)
- 1 venkel
- 100 gr babyspinazie
- 30 gr roomboter (ongezouten)
- 1 citroen
- 50 gr parmezaansnippers
- peper en zout
Zo maak je het
- Begin met het roosteren van de pijnboompitten. Rooster ze in een droge koekenpan aan alle kanten bruin. Blijf erbij en schud de pitjes regelmatig om, ze verbranden snel.
- Snijd de venkel in dunne repen. Bewaar het groen, dit is later lekker (en heel mooi) als garnering.
- Rasp de citroen en bewaar de rasp.
- Snijd de boter in kleine blokjes en zet een pannetje met dikke bodem op laag vuur. Doe de boter in de pan en laat onder voortdurend roeren, smelten. Op een gegeven moment gaat de boter borrelen, blijf roeren tot de boter bruin verkleurd. Wanneer het nét iets lichter is dan je uiteindelijk wilt, haal je de pan van het vuur en knijp je er een halve citroen in uit.
- Roerbak de venkel in wat boter of olie een minuut of vijf. Voeg daarna de spinazie toe en roerbak deze mee tot hij geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
- Bereid ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de ravioli af en meng de gebruinde boter er doorheen.
- Schep de ravioli op de borden en serveer met de venkel/spinazie. Garneer met flinters parmezaan, citroenrasp, de groene takjes van de venkel, en de pijnboompitten.
Notities
Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Nog geen reacties