Menu
hotspots

Hotspot – High Tea bij De Bakkerswinkel

Hotspot - High Tea bij De Bakkerswinkel

De Bakkerswinkel kende ik al, een jaartje geleden ben ik er al eens wezen lunchen, toen zaten ze nog aan de Amsterdamse Zeedijk. Inmiddels is de Bakkerswinkel na een grondige verbouwing weer teruggekeerd naar de Warmoesstraat. De winkel is ontzettend leuk ingericht. Het meubilair en het servies is een samenraapsel van verschillende stijlen, wat een ongedwongen sfeertje geeft. Onze ober was too gay to be true en had overduidelijk veel plezier in zijn werk, loved it! Kortom: de sfeer is hier prima!

Maar goed: terug naar het belangrijkste – het eten!

Samen met drie vriendinnen was ik hier voor de High Tea. Bij de Bakkerswinkel kun je kiezen uit vier verschillende soorten High Teas, wij gingen voor de Old Bakery High Tea (€21,50 per persoon). Om te beginnen kregen we een shake met vers fruit, altijd fijn om met iets gezonds te starten voor je jezelf op al die calorieën stort ;-) Natuurlijk kregen we ook al snel twee potten thee op tafel, met verschillende smaken naar keuze. We hebben in totaal vier smaken thee geproefd, allemaal heel lekker.

Eerst kwam er een hartig plateau op tafel, met voor ieder twee puntjes quiche (Lorraine en een versie met geitenkaas) en twee kleine sandwiches. De quiches smaakten prima, al had de quiche lorraine voor mij vervangen mogen worden door iets originelers. Daarna was het tijd voor het zoete plateau. We kregen een heerlijke, versgebakken scone met jam, lemon curd en clotted cream en daarnaast een bord met daarop vier verschillende soorten taart en een friandise. We waren erg te spreken over de taartjes, vooral de carrot cake en de cheesecake vielen in de smaak. De taart met karamel en noten en de chocoladetaart waren ook erg lekker, maar wel heel zoet.

Al met al een prima high tea gehad, we komen hier zeker terug!

De Bakkerswinkel vind je ook op andere locaties in Amsterdam en enkele andere steden.

Warmoesstraat 69 | 1012 HX Amsterdam | Tel.: 020-4898000

www.debakkerswinkel.nl

2 Reacties

 • Lois
  2 september 2014 at 15:24

  Hoi hoi,

  Ik vroeg me af wat is er dan precies lekker? Lekker is subjectief en het komt in dit stukje wel erg vaak voor. Sommige mensen vinden McDonals lekker en oude beschimmelde kaas die naar oude sportsokken ruikt. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dit is niet echt een recentie. Hier heb ik niet zo veel aan. Wat je eigenlijk zegt in je stukje is ” ik heb lekker gegeten” en dat is het. Is toch zonde? Ga de diepte in zeg hoe iets is gemaakt en wat voor ingeredienten ze gebruiken. Ten eerste gebruikt de Bakkers winkel geen echte clotted cream. Dat moet toch elke foodie opvallen? Schrijf wat ze wel gebruiken. Niet ten nadelen van jou hoor, maar als je wilt dat je website/ blog informatief is duik dan de diepte in en blijf niet op de oppervlakte steken.

  Reply
  • Sandra
   8 september 2014 at 19:01

   Hi Lois,

   Bedankt voor je feedback, altijd goed om te lezen. Lekker is inderdaad subjectief maar dat is nu eenmaal mijn mening over deze High Tea. Ik pretendeer geen diepte-review te geven van elke zaak waar ik eet en ik wil zeker niet ieder gerechtje tot in de diepte analyseren. Ik vind het jammer dat je op mijn blog niet hebt gevonden waarnaar je op zoek was, maar ik wil mijn lezers gewoon attenderen op adresjes waar ik graag kom. Niets meer en niets minder.

   Groeten, Sandra

   Reply

Laat een reactie achter