hotspots

Hotspot: High Tea bij Gartine

High Tea Gartine

Vandaag gezellig wezen shoppen met een vriendin in Amsterdam, en traditioneel onderbreken we het shoppen met een high tea. Natuurlijk willen we weer eens een nieuw adresje uitproberen en we komen uit bij Gartine. Het blijkt een piepkleine pijpenla in hartje Amsterdam, waar je maximaal met 24 personen terecht kunt. Heerlijk kleinschalig dus, maar reserveren is wel noodzakelijk.

De eigenaren van het restaurant zijn super vriendelijk en hebben het restaurant ingericht in een lekker nonchalante stijl. Het servies is een samenraapsel van veel verschillende serviezen, wat erg gezellig aandoet. De sfeer is dan ook heel relaxed!

Wij kozen voor de Grote High Tea. Uiteraard krijg je onbeperkt thee, waarbij je uit een stuk of 15 verschillende (bijzondere!) smaken kunt kiezen. De kwaliteit van de thee was erg goed, niks geen Pickwick-zakjes maar echt bijzondere thee.

Daarnaast hebben we genoten van een soepje met bospaddenstoelen die echt heel lekker was, en een hartig plateau met brioche met forelcrème (lekker), een stukje quiche (niet heel bijzonder), sandwich met mosterdkaas en chutney (heel lekker!).

Toen moest het zoete werk nog komen: een heerlijke cupcake met huisgemaakte jam en rozenroom, gedroogde vijg omhuld met chocolade en vier fantastische stukjes taart: fluwelige chocoladetaart, een fris taartje met peer, citroentaart met een schuimlaagje en de cheesecake met speculaas. Vooral de zoete gerechtjes waren echt heerlijk. Kortom, zeker een aanrader!

De Grote High Tea kost €20,95 per persoon, maar je kunt ook kiezen voor een Middel High Tea (€18,50) of een Kleine High Tea voor €11,95.

Gartine | Taksteeg 7 | 1012 PB Amsterdam | T: 020-3204132 | www.gartine.nl
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten