Menu
tips & trucs

6x Recepten met appel

Elke maand publiceer ik een ‘recepten met…’ artikel. Altijd leuk om de geplaatste recepten weer eens onder de loep te nemen, en iedereen houdt van lijstjes, toch? Omdat appels in de maand november in het seizoen zijn, koos ik er deze keer voor om een lijstje te maken van mijn favoriete recepten met appel!

Griesmeelpap met appel en kaneel

Héél ouderwets maar ook héél lekker: griesmeelpap met appel en kaneel. Ik ben sowieso dol met alles waar gekarameliseerde appel op zit, en dit recept is geen uitzondering. Een heerlijk ontbijtje in de winter, want dan vind ik een warm ontbijtje (zoals havermoutpap of griesmeelpap) een stuk lekkerder dan een koude bak yoghurt. Als jij daar hetzelfde over denkt, moet je dit recept echt eens proberen!

Meringue-appeltaart

Meringue appeltaart

Een appeltaart-recept mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Maar dan wel een beetje een andere taart dan je misschien zou verwachten: een recept voor meringue-appeltaart. Een heerlijke cakebodem, een laagje appel en daar bovenop een prachtige laag meringueschuim. Zo heb je appeltaart vast nog nooit gegeten! Ik heb deze taart al heel vaak gemaakt met verjaardagen en hij valt altijd goed in de smaak. Aanradertje!

Spelt-pannenkoeken met appel

Spelt pannenkoeken

Als je mijn blog een beetje volgt, weet je dat ik dol ben op pancakes als ontbijt. Deze spelt-pancakes zijn lekker winters dankzij de topping van (daar zijn ze weer) gekarameliseerde appels en hazelnoten. Een heerlijk ontbijt voor de zondagochtend!

Appel-cheesecake met crumbletopping

Appel cheesecake met crumbletopping

Zullen we er gewoon nog een taart inknallen? Deze appel-cheesecake met crumbletopping is zoooo lekker! Vier lagen genieten: een zalige bodem, romige cheesecake, frisse appeltjes en een zoete crumble-laag als topping. Echt waan-zin-nig lekker dit. Doordat de taart vier lagen heeft is het best even een werkje, maar je haalt er wel een flink aantal stukken uit, dus het is je harde werk meer dan waard. En zodra je een hap genomen hebt, ben je al dat werk sowieso weer vergeten…

Stukjes appel met pindakaas en chocolade

Appel met pindakaas, chocolade en noten

An apple a day keeps the doctor away zeggen ze wel eens… Nou, dit tussendoortje van appelschijfjes lust je elke dag wel denk ik. Frisse schijfjes appel, besmeerd met pindakaas en een topping van chocolade en noten. Een echte traktatie dus en weer eens wat anders dan een ‘gewoon’ appeltje tussendoor!

Appeltaart-mugcake

Appeltaart mugcake met rozijnen

De laatste maar zeker niet de minste in deze lijst van recepten met appel: mijn appeltaart-mugcake! Een heerlijk ontbijtje, zeker als het koud is buiten, want lekker warm! Voor dit makkelijke recept heb je maar een paar ingrediënten nodig, die je bovendien vast (bijna) allemaal wel in huis hebt.

En: welke van deze recepten met appel ga jij het eerste maken?

 

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter