Menu
hersenspinsels

22 recepten met bladerdeeg

Briouats - bladerdeegpakketjes met gehakt

Er is een oneindige hoeveelheid recepten met bladerdeeg die je kunt maken. Want met dit handige deeg kun je alle kanten op: zoet & hartig!

Wat is bladerdeeg?

Laten we bij het begin beginnen: wat is bladerdeeg nu eigenlijk? Bladerdeeg is een deeg dat bestaat uit een heleboel laagjes. Die laagjes bestaan uit deeg en boter.

Door het deeg steeds opnieuw uit te rollen en op te vouwen met boter ertussen ontstaat er een mooi deeg dat tijdens het bakken enorm krokant wordt.

Recepten met bladerdeeg

Het boterige, knapperige deeg gaat samen met veel verschillende smaken, zowel zoet als hartig.

Bladerdeeg is ook erg geschikt om te vullen, denk aan zoete of hartige flappen, of snackbroodjes. Maar het is ook een geweldige bodem voor zoete & hartige taarten, en doet het goed als knapperig deksel op bijvoorbeeld pastei.

Kortom: bladerdeeg is mega veelzijdig!

Bladerdeeg zelf maken of kant en klaar kopen?

Uiteraard is het mogelijk om zelf bladerdeeg te maken. Online vind je er genoeg recepten voor! Maar het is een tijdrovend klusje. Gelukkig is er ook kant en klaar bladerdeeg te koop in de supermarkt. In de meeste supermarkten vind je:

Koelvers deeg – dit vind je meestal bij de kant en klaar producten. Het is heel handig, want je kunt het direct gebruiken. Meestal is het een grote lap. Handig als basis voor kleine hartige taartjes bijvoorbeeld

Diepvries bladerdeeg – dit vind je uiteraard bij de diepvriesproducten. Het zijn kleine vellen bladerdeeg die je een paar minuten moet laten ontdooien voor je ze kunt gebruiken. Perfect voor bijvoorbeeld het maken van appelflappen of andere (zoete) broodjes van bladerdeeg

Hartige recepten met bladerdeeg

Bladerdeeg is heel geschikt om hartige recepten mee te maken. Zo is het een fijne bodem voor quiches, en kun je er ook heel veel lekkere voorgerechten mee maken. En wat dacht je van snackbroodjes in allerlei smaken?

Bladerdeegpakketjes met gehakt

bladerdeeg met gehakt

Deze gehaktpakketjes zijn gevuld met een kruidig gehaktmengsel en omwikkeld met knapperig bladerdeeg. Echt heerlijk als avondmaaltijd met een flinke salade ernaast, of als warme lunch of flinke snack.

Beef Wellington

beef wellington met champignons

Misschien wel één van de meest iconische recepten met bladerdeeg: Beef Wellington. Een superfeestelijk hoofdgerecht bestaande uit een mooi stuk vlees, een smakelijk laagje van o.a. champignons en tijm, omwikkeld met een laagje bladerdeeg. Altijd een succesnummer!

Plaattaart met geitenkaas

Plaattaart met snijbiet en geitenkaas

Zo’n rol kant en klaar bladerdeeg is een super basis voor een snelle maaltijd. Beleg hem eens met een mengsel van geitenkaas en snijbiet of spinazie voor een lekkere avondmaaltijd. Recept plaattaart met geitenkaas >

Bladerdeeg met vijgen en blauwe kaas

Bladerdeeg taartjes met vijgen en blauwe kaas

Zó simpel, zó lekker! Deze bladerdeegtaartjes met vijgen en blauwe kaas maak je in een handomdraai, maar lekker dat ze zijn! Echt een geweldig voorgerecht. Voor de feestdagen, maar eigenlijk voor ieder etentje.

Kaasbroodjes

zelf kaasbroodjes maken

Zelf kaasbroodjes maken is leuk om te doen en helemaal niet zo moeilijk. Zorg voor een pittige, smaakvolle kaas als basis, en dan heb je gegarandeerd een heerlijk snackbroodje.

Tarte tatin met tomaten

Tarte tatin tomaten

Bladerdeeg is perfect als basis voor het maken van een tarte tatin. Die maak je vaak met fruit, maar je kunt ook verschillende groentes gebruiken om een tarte tatin te maken. Maak bijvoorbeeld eens deze overheerlijke tarte tatin met tomaat, of deze tarte tatin met yakon.

Perentaartje met gorgonzola

Perentaartje met gorgonzola en tijm

Nog zo’n leuk voorgerecht met bladerdeeg: dit perentaartje met gorgonzola is super smakelijk en in een handomdraai gemaakt.

Plaattaart met bietjes en brie

Plaattaart met bietjes en brie

Nog een lekkere plaattaart, met bietjes en brie. Een lekker vegetarisch recept met bladerdeeg. Met een flinke salade ernaast heb je een heerlijke avondmaaltijd.

Frikandelbroodjes

Frikandelbroodjes zelf maken - heel makkelijk en lekker

Als we het dan toch over snackbroodjes hebben, dan mag een recept voor zelf frikandelbroodjes maken natuurlijk ook niet ontbreken. Heel eenvoudig maar superlekker. Zeker als je wat currysaus in de vulling stopt!

Zalm Wellington

Zalm en croute

Liever vis dan vlees? Maak dan in plaats van een Beef Wellington, eens een Zalm Wellington. Een grote moot zalm met een smakelijke topping van spinazie en bladerdeeg. Heel feestelijk en toch niet moeilijk om te maken.

Millefeulle met geitenkaas

Een feestelijk voorgerecht met bladerdeeg, dat je besmeert met een smakelijke combinatie van geitenkaas en vijgen. Zo gemaakt en erg lekker! Recept millefeuille met geitenkaas >

Rookworstbroodjes

Rookworstbroodjes

De snackbroodjes zijn nog niet op, ik heb ook nog een heerlijk recept voor rookworstbroodjes voor je. Lekker lekker!

Mini steak pies

Steak pies

Schattige mini-bladerdeegtaartjes gevuld met vlees, dat zijn deze mini steak pies. Het is eventjes een klusje om ze te maken, maar dan heb je ook wat!

Pastei met prei

Pastei met ham

Nog zo’n lekker Engels recept, een klassieke pastei met ham, prei en kaas. Echt comfort food. Een rijke vulling, afgedekt met een knapperig dakje van bladerdeeg. Hier wordt iedereen blij van!

Millefeuille met zalm

Millefeuille met zalm

Nog zo’n lekkere millefeuille, maar dan van bladerdeeg met gerookte zalm en roomkaas. Ziet er heerlijk uit toch? En zo smaakt het ook!

Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

Zo lekker als klein hapje! Deze mini saucijzenbroodjes met gehakt zijn heel smakelijk en ideaal voor feestjes. Wedden dat de schaal zó leeg is?

Spinazie-feta broodjes

Spinazie feta broodjes van bladerdeeg

Nog één snackbroodje om het af te leren! Deze spinazie-feta broodjes zijn echt ontzettend lekker. Knapperig bladerdeeg gevuld met een smakelijk mengsel van spinazie, feta en meer lekkers. Dat wil je!

Kaasstengels

Kaasstengels van bladerdeeg

Een lekker hartig bladerdeeghapje dat iedereen wel lust: kaasstengels! Gebruik een lekkere, pittige kaas voor het smakelijkste hapje.

Zoete recepten met bladerdeeg

Ik zei het al eerder; bladerdeeg is ontzettend veelzijdig. Zo veelzijdig dat je er niet alleen hartige recepten mee kunt maken, maar er zijn ook heel veel heerlijke zoete recepten met bladerdeeg te maken. Bekijk het volgende lijstje maar eens:

Bladerdeeg met aardbei en rabarber

Bladerdeegpakketjes met aardbei-raberber moes

Zijn ze niet lief, deze bladerdeegbroodjes met aardbei en rabarber? Lekker zoet en extra lekker door het krokante laagje knisperende suiker op het bladerdeeg. Echt een traktatie!

Bladerdeegtaart met peer

Peren - frangipanetaart

Een groot vel koelvers bladerdeeg is geweldig voor zoete bladerdeeg recepten. Deze bladerdeegtaart met peer en frangipane bijvoorbeeld. De butterscotch-saus maakt het helemaal af.

Kersenflappen

Kersenflappen

Weer eens wat anders dan de versie met appel: kersenflappen. Bladerdeeg gevuld met fruit is altijd een groot succes, en dat is met deze kersenflappen niet anders. Lekker!

Appelbollen

Appelbollen met spijs en rozijnen

Het is even een klusje maar dan heb je ook wat! Deze appelbollen zijn gevuld met spijs en rozijnen, en omwikkeld met bladerdeeg.

Recepten met bladerdeeg

Nou, dat waren ze dan! Een flinke lijst met meer dan 20 bladerdeeg recepten. Er zat vast iets lekkers voor je tussen! Laat je me weten wat je als eerste gaat maken?

Tip: sla onderstaande afbeelding op via Pinterest om dit lijstje altijd weer snel terug te vinden, of klik op het roze hartje onderaan het artikel, maak gratis een account aan en sla het artikel op.

bladerdeeg recepten

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter