tips & trucs

5x recepten met courgette

Gevulde courgettes met paprika en champignons

Ik blijf maar nieuwe recepten met courgette bedenken, want er is één groente die in de moestuin van mijn ouders altijd weelderig groeit, en dat is de courgette! In de zomer komen ze hier dan ook vaak op tafel – verwerkt in allerlei lekkere recepten! Gelukkig is courgette goed voor, zo zitten deze groene rakkers vol vezels, mineralen en vitamines. Gewoon lekker vaak op tafel zetten dus. En dat je dan toch elke keer iets compleet anders op tafel kunt zetten, bewijs ik met deze recepten met courgette: 

Gevulde courgettes

Dit maak ik thuis regelmatig klaar, want je kunt ze op allerlei manieren vullen. Met vis, vlees én met alle soorten groenten die je lekker vindt. Dit gerecht is ook ideaal als je nog wat restjes in huis hebt, want je kunt eigenlijk bijna alles wel gebruiken in deze gevulde courgettes. Wat dacht je van kip, gehakt, zalm of tonijn bijvoorbeeld? En met groenten kun je al helemaal alle kanten op: paprika, champignon, broccoli… En zelfs met de kaas kun je volop variëren: van gewone geraspte kaas tot stukjes feta, brie, geitenkaas en blauwe kaas. Kortom: dit gerecht ga je gegarandeerd iedere keer weer nét even anders maken!

Naar het recept

Courgettequiche

Courgettequiche

Quiche, natuurlijk! In quiches wordt courgette vaak als extra vulling gebruikt, maar in deze quiche speelt hij de hoofdrol! Nou ja, eigenlijk zit er vooral ook héél véél kaas in. Ik doe namelijk niet aan ‘een beetje’ kaas ;-) Drie soorten gaan er maar liefst in, heerlijk!

Naar het recept

Courgettelasagne

Courgettelasagne met gehakt en ricotta

Nog zo’n recept met lekker veel kaas. Maar ook lekker veel groente hoor, courgette natuurlijk! Verder maak je er ook nog een lekkere tomatensaus bij en smaakvol gehad. Ja, echt een prima recept dit. En bij mij thuis een goede oplossing, aangezien manlief niet van lasagne-vellen houdt, maar dit vind hij wel lekker!

Naar het recept

Courgettesoep

Courgettesoep met spekjes

Bij een courgette-overschot is soep altijd een goed idee. Snel klaar, lekker en je kunt het zowel als lunch eten, als voorgerecht of als hoofdgerecht (met wat lekker brood erbij). Omdat courgette van zichzelf wat flauw van smaak is, geef ik ‘m graag een beetje pit mee. In deze soep doe ik dat met chilivlokken, maar als je niet van pittig houdt kun je die ook weglaten en vervangen door bijvoorbeeld wat verse munt of basilicum voor een frisse toets. Up to you!

Naar het recept

Salade met courgette

Courgettesalade met mozzarella en munt

Ja hoor, je kunt deze groente ook prima verwerken in een lekkere salade. Maak mooie linten van de courgette met behulp van een dunschiller, voeg wat tomaatjes, mozzarella en munt toe, en je hebt in een handomdraai een lekkere lunch op tafel staan.

Naar het recept

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten