hersenspinsels

Recepten met vis – 9x lekkere visrecepten

Sushibowl met zalm, avocado en edamame (sojabonen)

Eet jij elke week vis? In vis zit Omega 3. Deze vetzuren beschermen je tegen hart- en vaatziekten en zorgen voor een beter geheugen, daarom is het een goed idee om 1x per week vis te eten. Vooral vette vissoorten zoals haring, paling, makreel, sardines en zalm zijn rijk aan Omega 3. Gelukkig is het helemaal niet lastig om aan je wekelijkse portie vis te komen met deze lekkere vis-recepten!

Sushibowl met zalm

De smaken van sushi, maar dan een stuk makkelijker te maken! Met de toppings kun je lekker variëren en zo’n mooie avocadoroos (die makkelijker te maken is dan je wellicht zou denken) maakt het echt een plaatje van een gerecht. Naar het recept >

Vispannetje

Vispannetje met kabeljauw en zalm

Een romige kom comfortfood, zo uit de oven. In een vispannetje kun je precies de soorten vis doen die je zelf lekker vindt. Deze variant is met zalm en kabeljauw, maar wissel eens af met garnalen, zeewolf… Naar het recept >

Bimi met gamba’s

Oosterse bimi met gambas en sesam

Deze Oosterse roerbak is zó klaar, echt een heel snel recept en toch bomvol smaak dankzij de dressing van sojasaus en oestersaus. Naar het recept >

Citroenrisotto met zalm

Citroenrisotto met gerookte zalm

Eén van mijn favoriete recepten met vis is deze romige risotto. Lekker zomers door de citroen, romig door de kruidenkaas en dan de vette gerookte zalm erop. Heerlijk! Het roeren is wel even een klusje, maar met een glaasje witte wijn erbij is dat helemaal geen straf. Naar het recept >

Zeewolf uit de oven

Zeewolf uit de oven met venkel

Zeewolf is niet zo’n bekende vissoort als bijvoorbeeld zalm of kabeljauw, maar als je er aan kunt komen, neem hem dan eens mee. Deze stevige vis kun je namelijk op heel veel manieren bereiden. In dit geval leg je hem op een bedje van groenten en bereid je hem in de oven. Lekker! Naar het recept >

Gepaneerde zalm

Gepaneerde zalm met pesto

Een moot zalm kun je heerlijk op smaak brengen met ‘de 4 P’s’: pesto, paneermeel, parmezaan, pijnboompitten. Eventjes de oven in en je kunt al aan tafel. Lekker & bomvol smaak, een visrecept dat hier zeker eens per maand op tafel komt! Naar het recept >

Pasta vongole

Pasta vongole met kokkels

Dit gerecht ziet er misschien indrukwekkend uit, maar is verbazingwekkend simpel te maken. Pasta vongole maak je normaal gesproken met vongole, maar je kunt ze ook prima vervangen door kokkels. Die worden gevangen in de Noordzee en zijn dan ook een stuk voordeliger dan geïmporteerde vongole uit de Middellandse Zee. Naar het recept >

Kabeljauw in tomatensaus

Kabeljauw met tomaat-basilicumsaus

Een stevige kabeljauw-filet kun je goed bakken in de pan. Maak ze eens klaar in een saus van wijn, tomaat en basilicum. Lekker licht. Serveer er bijvoorbeeld pasta bij. Naar het recept >

Schol in botersaus

Schol met botersaus en zeekraal

De laatste in het rijtje recepten met vis: schol in botersaus. Deze platte vis is doordat hij zo dun is in no-time klaar. Serveer hem met een boter-citroensaus en een topping van zeekraal. Zalig! Naar het recept >

Visrecepten
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten