hersenspinsels

5x recepten met zoete aardappel

Zoete aardappel uit de oven met bonen en guacemole

Ik moet snel weer eens een recept met zoete aardappel bedenken, er staan er inmiddels wel een paar op mijn blog, maar er kunnen er best nog een paar bij. Zoete aardappel is namelijk goed voor je! In tegenstelling tot de gewone aardappel behoort de zoete variant (ook wel bataat genoemd) namelijk tot de groenten. Ze zijn rijk aan verschillende vitamines (A, B3, B5, B6 en C), en mineralen. Een prima reden om vaker recepten met zoete aardappel te maken, toch? Aangezien je op dit artikel bent terecht gekomen, ga ik er vanuit dat je ook dol bent op deze oranje aardappel, dus voilà: mijn favoriete recepten met zoete aardappel op een rij:

Gepofte zoete aardappel uit de oven

Dit is zó lekker! Door de zoete aardappels te poffen in de oven worden ze lekker zacht, en je vult ze met een heerlijk mengsel van bonen, ui en chorizo. Echt heel lekker. Een flinke schep zelfgemaakte guacemole en wat zure room maken dit recept helemaal af.

Klik hier voor het recept.

Zoete aardappel soep

Zoete aardappelsoep met linzen en kokos

Zijn er groenten waar je géén soep van kunt maken? Met zoete aardappel lukt het in ieder geval heel best! Het is een lekker vullend soepje met linzen, een vleugje tropen door de kokos, en met wat pit van de rode peper. Lekker toch?

Klik hier voor het recept.

Zoete aardappel pancakes

Zoete aardappel pancakes

Dit vind ik nog steeds het leukste recept met zoete aardappel op mijn blog. Ik kwam op het idee doordat ik een restje gepofte zoete aardappel overhad. Die is lekker zacht en vormt een heerlijke, zoete basis voor pancakes. Heerlijk met andere herfstige smaken zoals kaneel of gember. Maak ze zeker een keer als je een restje zoete aardappelpuree over hebt!

Klik hier voor het recept.

Chili met zoete aardappel

Chili van zoete aardappel met kidneybonen en guacemole

Nog een recept met zoete aardappel, bonen en guacemole? Ja! Die ingrediënten vullen elkaar namelijk zó goed aan. Zo ook in deze chili bomvol groenten: naast zoete aardappel gaan er namelijk ook nog mais, paprika en tomaat in. Extra lekker: serveer er wat tortillachips bij. Een heerlijk vullend maaltje en zelfs echte vlees-liefhebbers zullen het vlees niet missen in deze vegetarische chili.

Klik hier voor het recept.

Gevulde zoete aardappel met kaas

Gevulde zoete aardappel met kaas en peper

Last but not least in mijn rijtje recepten met zoete aardappel: deze gevulde bataat met kaas en rode peper. Je vult de aardappel met een mengsel van creme fraiche, kaas, citroen en rode peper. Een heerlijk frisse & licht pittige vulling als tegenhanger voor het zoetige van de aardappel. Echt een verrassend lekker bijgerecht.

Klik hier voor het recept.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten