Deze red velvet cheesecake brownies zijn echt zó waanzinnig lekker! Al een tijdje geleden kocht ik eens rode kleurstof. Ik wist dat ik er op een dag red velvet taart mee wilde maken, maar dat kwam er steeds maar niet van. Tot ik op Pinterest tegen een recept voor red velvet cheesecake brownies aanliep… Die moest ik maken!
Het beste van twee werelden


Ik gaf een twist aan het originele recept door de verhoudingen wat aanpassen en man man man… Deze brownies zien er niet alleen spectaculair uit, ze smaken ook nog eens héél erg lekker. Een brownie op zich is natuurlijk al heerlijk, maar de cheesecake laag geeft nog een extra frisse touch aan de red velvet cheesecake brownies.
Red velvet cheesecake brownies
Echt, dit is zo lekker. Ik raak er eigenlijk niet over uitgepraat, maar ga ze vooral zelf maken. Je kunt het misschien wel een beetje zien op de foto’s: deze red velvet brownies zijn heerlijk fudgy en de dikke klodders cheesecake maken het tot een watertandend geheel.
Rode kleurstof
Heb je nog wat rode kleurstof over na het maken van de brownies? Het is heel lang houdbaar en je kunt er nog veel meer recepten mee maken. Ik gebruik het ook wel eens om de kleur van recepten een klein beetje op te halen.
Een paar recepten waarin je het nog meer kunt verwerken:


- Redvelvet pancakes
- Bietenbrood (wordt extra mooi roze met een beetje kleurstof)
- Bietenpancakes (ook deze worden er extra mooi roze van)
Het werken met rode kleurstof is trouwens heel makkelijk, maar kijk wel even uit voor je kleding. Ik denk niet dat je het makkelijk kunt uitwassen als je vlekken maakt. Goed, door naar het recept voor de red velvet brownies!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


10 Reacties
Iris Schot
28 januari 2023 at 09:06Hi!
Kan dit ook met witte chocola ipv puur?
Sandra
28 januari 2023 at 13:58Hey Iris, dat kan denk ik wel. Witte chocolade is wel wat zoeter dan pure, dus de brownie kan dan wel wat zoeter smaken. Laat je me weten of het lekker was?
Iris Schot
28 januari 2023 at 22:12Yes! Ik ga ze morgen maken :-)
Iris Schot
29 januari 2023 at 14:31Lekker! Wel mierzoet nu ? dus de volgende keer zou ik dan iets minder suiker erin doen. Ik heb zuivelspread (goedekope variant van roomkaas) gebruikt, daardoor moest ie iets langer in de oven want stuk vloeibaarder dan monchou. Al met al heerlijke brownie maar de volgende keer zou ik dus idd monchou gebruiken en met witte chocolade iets minder suiker toevoegen. :-)
Sandra
3 februari 2023 at 19:50Hey Iris, hahaha ik was er al een beetje bang voor ? Superfijn dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten, dan weet ik dat ik de volgende keer moet adviseren om minder suiker te gebruiken als je witte chocolade gebruikt! Fijn dat het evengoed heeft gesmaakt!
Atie
5 juni 2021 at 12:54Ziet er spectaculair uit Sandra!
Sandra
10 juni 2021 at 07:56Zo smaakten ze ook, haha! En helemaal niet moeilijk te maken!
Eef
2 augustus 2016 at 11:09Heerlijk San! Hij ziet er ook uit als een plaatje.
Demi | DE KOOKFABRIEK
1 augustus 2016 at 12:29Ziet er heerlijk uit! Leuke variant op de reguliere brownie!
Marijke
1 augustus 2016 at 06:20Waaauw klinkt echt fantaaastisch!