Menu
zoet

Red velvet cheesecake brownies

Red velvet cheesecake brownies

Vandaag is het International Cheesecake Day! Geen betere dag om het recept van deze heerlijke red velvet cheesecake brownies te delen! Al een tijdje geleden kocht ik eens rode kleurstof. Ik wist dat ik er op een dag red velvet taart mee wilde maken, maar dat kwam er steeds maar niet van. Tot ik op Pinterest tegen een recept voor red velvet cheesecake brownies aanliep… Die moest ik maken! Ik gaf er een twist aan door de verhoudingen wat aanpassen en man man man… Deze brownies zien er niet alleen spectaculair uit, ze smaken ook nog eens héél erg lekker. Een brownie op zich is natuurlijk al heerlijk, maar de cheesecake laag geeft nog een extra frisse touch aan de red velvet cheesecake brownies.

Rode kleurstof

Het werken met rode kleurstof is trouwens heel makkelijk, maar kijk wel even uit voor je kleding. Ik denk niet dat je het makkelijk kunt uitwassen als je vlekken maakt. Goed, door naar het recept voor de red velvet brownies!

Red velvet cheesecake brownies

5 from 1 vote
Course: TaartCuisine: AmerikaansDifficulty: Eenvoudig
Voor

12

stukjes
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

35

minutes
Calorieën

290

kcal

Red velvet brownies met cheesecake vulling, zo lekker!

Ingrediënten

  • Voor de red velvet brownie
  • 120 gr roomboter

  • 60 gr pure chocolade

  • 200 gr suiker

  • 2 eieren

  • 1 tl rode kleurstof

  • 1 tl vanille-extract

  • 85 gr bloem

  • 1 snufje zout

  • Voor de cheesecake-laag
  • 300 gr roomkaas (mon chou)

  • 100 gr suiker

  • 1 ei

  • 1 tl vanille-extract

  • 1 snufje zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakvorm van 20×20 cm met bakpapier. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Smelt de boter en de chocolade au bain marie en roer goed door met een vork tot er geen klontjes meer in het mengsel zitten. Laat iets afkoelen.
  • Meng ondertussen de suiker met de eieren, vanille-extract en de rode kleurstof. Mix dit 5 minuten goed door. Mix het chocolade-mengsel erdoor en kijk nu of je de kleur rood genoeg vindt. Zo niet, voeg dan nog wat extra kleurstof toe.
  • Voeg de bloem en de zout toe en meng met een spatel alles goed door elkaar. Giet het beslag in de bakvorm.
  • Maak nu het cheesecake beslag. Meng met een mixer de roomkaas, suiker, ei en vanille-extract tot een glad mengsel. Verdeel het beslag met een eetlepel in hoopjes over het brownie-mengsel. Ga nu met een mes voorzichtig door het beslag heen zodat je een marmer-effect krijgt.
  • Bak de red velvet brownies 35 minuten. Ze zijn als het goed is nog een beetje wiebelig in het midden. Laat de red velvet brownies volledig afkoelen voor je ze uit de vorm haalt en in stukken snijdt.

Opmerkingen

  • Brownies over? Je kunt ze invriezen voor later of verpak ze in een luchtdichte doos en bewaar ze in de koelkast, dan blijven ze nog een dag of twee lekker.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

3 Reacties

  • Eef
    2 augustus 2016 at 11:09

    Heerlijk San! Hij ziet er ook uit als een plaatje.

    Reply
  • Demi | DE KOOKFABRIEK
    1 augustus 2016 at 12:29

    Ziet er heerlijk uit! Leuke variant op de reguliere brownie!

    Reply
  • Marijke
    1 augustus 2016 at 06:20

    Waaauw klinkt echt fantaaastisch!

    Reply

Laat een reactie achter