zoet

Red velvet cheesecake brownies

Red velvet cheesecake brownies

Vandaag is het International Cheesecake Day! Geen betere dag om het recept van deze heerlijke red velvet cheesecake brownies te delen! Al een tijdje geleden kocht ik eens rode kleurstof. Ik wist dat ik er op een dag red velvet taart mee wilde maken, maar dat kwam er steeds maar niet van. Tot ik op Pinterest tegen een recept voor red velvet cheesecake brownies aanliep… Die moest ik maken! Deze brownies zien er niet alleen spectaculair uit, ze smaken ook nog eens erg lekker. Een brownie op zich is natuurlijk al heerlijk, maar de cheesecake laag geeft nog een extra frisse touch aan de red velvet cheesecake brownies.

Het werken met rode kleurstof is trouwens heel makkelijk, maar kijk wel even uit voor je kleding. Ik denk niet dat je het makkelijk kunt uitwassen als je vlekken maakt. Goed, door naar het recept voor de red velvet cheesecake brownies!

Recept Red velvet cheesecake brownies (ca 9 – 12 stukken)

Ingrediënten brownies:

  • 120 gr roomboter
  • 60 gr pure chocolade
  • 200 gr suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 – 2 tl rode kleurstof
  • 85 gr bloem
  • mespuntje zout

Ingrediënten cheesecake laag:

  • 225 gr roomkaas (mon chou)
  • 65 gr suiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm van 20×20 cm licht in met boter en bekleed de bakvorm met bakpapier. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Smelt de boter en de chocolade au bain marie en roer goed door met een vork tot er geen klontjes meer in het mengsel zitten. Laat iets afkoelen.

Meng ondertussen de suiker met de eieren, vanille-extract en de rode kleurstof. Begin met 1 tl kleurstof. Meng het chocolade-mengsel erdoor en kijk nu of je de kleur rood genoeg vindt. Zo niet, voeg dan nog wat extra kleurstof toe.

Voeg de bloem en de zout toe en meng met een spatel alles goed door elkaar. Giet het beslag in de bakvorm.

Maak nu het cheesecake beslag. Meng met een mixer de roomkaas, suiker, ei en vanille-extract tot een glad mengsel. Verdeel het beslag met een eetlepel in hoopjes over het brownie-mengsel. Ga nu met een mes voorzichtig door het beslag heen zodat je een marmer-effect krijgt.

Bak de red velvet cheesecake brownies 35 – 40 minuten. Laat ze volledig afkoelen voor je ze uit de vorm haalt en in stukken snijdt.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Eef

    Heerlijk San! Hij ziet er ook uit als een plaatje.

    2 augustus 2016 at 11:09
  • Reply Demi | DE KOOKFABRIEK

    Ziet er heerlijk uit! Leuke variant op de reguliere brownie!

    1 augustus 2016 at 12:29
  • Reply Marijke

    Waaauw klinkt echt fantaaastisch!

    1 augustus 2016 at 06:20
  • Reactie achterlaten