Menu
zoet

Red velvet cheesecake brownies

Red velvet cheesecake brownies

Deze red velvet cheesecake brownies zijn echt zó waanzinnig lekker! Al een tijdje geleden kocht ik eens rode kleurstof. Ik wist dat ik er op een dag red velvet taart mee wilde maken, maar dat kwam er steeds maar niet van. Tot ik op Pinterest tegen een recept voor red velvet cheesecake brownies aanliep… Die moest ik maken!

Het beste van twee werelden

red velvet brownies

Ik gaf een twist aan het originele recept door de verhoudingen wat aanpassen en man man man… Deze brownies zien er niet alleen spectaculair uit, ze smaken ook nog eens héél erg lekker. Een brownie op zich is natuurlijk al heerlijk, maar de cheesecake laag geeft nog een extra frisse touch aan de red velvet cheesecake brownies.

Red velvet cheesecake brownies

Echt, dit is zo lekker. Ik raak er eigenlijk niet over uitgepraat, maar ga ze vooral zelf maken. Je kunt het misschien wel een beetje zien op de foto’s: deze red velvet brownies zijn heerlijk fudgy en de dikke klodders cheesecake maken het tot een watertandend geheel.

Rode kleurstof

Heb je nog wat rode kleurstof over na het maken van de brownies? Het is heel lang houdbaar en je kunt er nog veel meer recepten mee maken. Ik gebruik het ook wel eens om de kleur van recepten een klein beetje op te halen.

Een paar recepten waarin je het nog meer kunt verwerken:

Rode bieten pannenkoekjes

Het werken met rode kleurstof is trouwens heel makkelijk, maar kijk wel even uit voor je kleding. Ik denk niet dat je het makkelijk kunt uitwassen als je vlekken maakt. Goed, door naar het recept voor de red velvet brownies!

Red velvet cheesecake brownies

5 from 4 stemmen
Gang: TaartKeuken: AmerikaansNiveau: Eenvoudig
Voor

12

stukjes
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

35

minutes
Calorieën

290

kcal

Red velvet brownies met cheesecake vulling, zo lekker!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • Voor de red velvet brownie
  • 120 gr 120 roomboter

  • 60 gr 60 pure chocolade

  • 200 gr 200 suiker

  • 2 2 eieren

  • 1 tl 1 rode kleurstof

  • 1 tl 1 vanille-extract

  • 85 gr 85 bloem

  • 1 snufje 1 zout

  • Voor de cheesecake-laag
  • 300 gr 300 roomkaas (mon chou)

  • 100 gr 100 suiker

  • 1 1 ei

  • 1 tl 1 vanille-extract

  • 1 snufje 1 zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakvorm van 20×20 cm met bakpapier. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Smelt de boter en de chocolade au bain marie en roer goed door met een vork tot er geen klontjes meer in het mengsel zitten. Laat iets afkoelen.
  • Meng ondertussen de suiker met de eieren, vanille-extract en de rode kleurstof. Mix dit 5 minuten goed door. Mix het chocolade-mengsel erdoor en kijk nu of je de kleur rood genoeg vindt. Zo niet, voeg dan nog wat extra kleurstof toe.
  • Voeg de bloem en de zout toe en meng met een spatel alles goed door elkaar. Giet het beslag in de bakvorm.
  • Maak nu het cheesecake beslag. Meng met een mixer de roomkaas, suiker, ei en vanille-extract tot een glad mengsel. Verdeel het beslag met een eetlepel in hoopjes over het brownie-mengsel. Ga nu met een mes voorzichtig door het beslag heen zodat je een marmer-effect krijgt.
  • Bak de red velvet brownies 35 minuten. Ze zijn als het goed is nog een beetje wiebelig in het midden. Laat de red velvet brownies volledig afkoelen voor je ze uit de vorm haalt en in stukken snijdt.

Opmerkingen

  • Brownies over? Je kunt ze invriezen voor later of verpak ze in een luchtdichte doos en bewaar ze in de koelkast, dan blijven ze nog een dag of twee lekker.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Recept red velvet cheesecake brownies

10 Reacties

  • Iris Schot
    28 januari 2023 at 09:06

    Hi!
    Kan dit ook met witte chocola ipv puur?

    Reply
    • Sandra
      28 januari 2023 at 13:58

      Hey Iris, dat kan denk ik wel. Witte chocolade is wel wat zoeter dan pure, dus de brownie kan dan wel wat zoeter smaken. Laat je me weten of het lekker was?

      Reply
      • Iris Schot
        28 januari 2023 at 22:12

        Yes! Ik ga ze morgen maken :-)

        Reply
      • Iris Schot
        29 januari 2023 at 14:31

        Lekker! Wel mierzoet nu ? dus de volgende keer zou ik dan iets minder suiker erin doen. Ik heb zuivelspread (goedekope variant van roomkaas) gebruikt, daardoor moest ie iets langer in de oven want stuk vloeibaarder dan monchou. Al met al heerlijke brownie maar de volgende keer zou ik dus idd monchou gebruiken en met witte chocolade iets minder suiker toevoegen. :-)

        Reply
        • Sandra
          3 februari 2023 at 19:50

          Hey Iris, hahaha ik was er al een beetje bang voor ? Superfijn dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten, dan weet ik dat ik de volgende keer moet adviseren om minder suiker te gebruiken als je witte chocolade gebruikt! Fijn dat het evengoed heeft gesmaakt!

          Reply
  • Atie
    5 juni 2021 at 12:54

    Ziet er spectaculair uit Sandra!

    Reply
    • Sandra
      10 juni 2021 at 07:56

      Zo smaakten ze ook, haha! En helemaal niet moeilijk te maken!

      Reply
  • Eef
    2 augustus 2016 at 11:09

    Heerlijk San! Hij ziet er ook uit als een plaatje.

    Reply
  • Demi | DE KOOKFABRIEK
    1 augustus 2016 at 12:29

    Ziet er heerlijk uit! Leuke variant op de reguliere brownie!

    Reply
  • Marijke
    1 augustus 2016 at 06:20

    Waaauw klinkt echt fantaaastisch!

    Reply

Laat een reactie achter