ontbijt

Red velvet pancakes met cream cheese frosting

Red velvet pancakes

Hè verdorie, deze red velvet pancakes kreeg ik niet op de foto zoals ik ze wilde. Heel vervelend vind ik dat, dan heb ik een heel mooi plaatje in mijn hoofd maar lukt het me niet om het ook zo vast te leggen. Ik vind het altijd erg moeilijk om de ‘drizzle’ van een sausje goed vast te leggen en dat zie je ook wel terug in de dikke druppels cream cheese frosting op de red velvet pannenkoeken, haha. Maar, ik wilde het recept voor red velvet pancakes toch graag met jullie delen. Simpelweg omdat ze té lekker zijn.

Cream cheese frosting

Ik gebruikte als basis mijn recept voor American pancakes, want die zijn heerlijk fluffy. zoals ik mijn pannenkoeken graag heb. Maar, toen waren ze nog niet af. Een red velvet taart is pas echt af met zo’n lekkere dikke laag witte frosting, dus deze red velvet pancakes moesten ook zo’n heerlijke topping krijgen. Ik moest denken aan deze bosbessen cake, waar een heerlijke cream cheese frosting op zit. Die frosting is wel erg dik, maar als je hem verdunt met wat melk, krijg je een mooie, vloeibare frosting die je over je pannenkoeken kunt ‘drizzelen’. Maak deze frosting er zeker bij, het is wel wat extra werk maar het is de moeite meer dan waard!

Recept red velvet pancakes

Voor 2 personen – 10-12 kleine pannenkoeken

Voor de pannenkoeken

 • 100 gr zelfrijzend bakmeel
 • 1 el bakpoeder
 • 1 tl cacaopoeder
 • 10 gr gesmolten roomboter
 • snufje zout
 • 2 eieren
 • 100 ml karnemelk
 • rode kleurstof

Voor de cream cheese frosting

 • 50 gr mon chou
 • 1 el roomboter
 • 75 gr poedersuiker
 • 1 tl vanille-extract
 • ca 1 el melk

Zo maak je de red velvet pancakes

 • Begin met het maken van de frosting. Doe hiervoor de mon chou met de roomboter en het vanille-extract in een mengkom en mix deze glad.
 • Voeg 1/3 van de poedersuiker toe en mix door tot de poedersuiker is opgenomen. Herhaal dit nog twee keer. De frosting is nu waarschijnlijk nog erg dik, voeg steeds een klein beetje melk toe en klop goed door, tot je frosting de gewenste dikte heeft (je wilt dat het vloeibaar is, maar ook weer niet te dun). Zelf gebruikte ik 1 el melk en toen was de frosting perfect.
 • Ga nu verder met het maken van de red velvet pancakes. Zeef hiervoor het bakmeel, de bakpoeder en de cacao boven een kom. Voeg het snufje zout toe en roer alles even door elkaar.
 • Smelt de boter in een klein pannetje of op een lage stand in de magnetron. Vorm een kuiltje in het meel en giet daar de gesmolten boter in. Voeg de eieren toe en de helft van de karnemelk. Klop het beslag door met een garde en voeg daarna beetje bij beetje de rest van de karnemelk toe, tot je een mooi glad beslag hebt.
 • Voeg nu steeds een paar druppels rode kleurstof toe en roer goed door, tot het beslag de kleur heeft die je wilt. Ik gebruikte zelf 20 druppels.
 • Verwarm wat boter of olie in een koekenpan en giet drie kleine hoopjes beslag in de pan. Bak de red velvet pancakes aan beide kanten goudbruin en serveer ze met de cream cheese frosting.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten