Eat the rainbow! Dat zeggen ze wel eens toch. Er zit ook zeker wat in, want elke kleur groenten heeft weer zijn eigen voordelen. Lekker gevarieerd eten dus. Met deze regenboogwraps zit dat wel goed. Kijk eens naar die kleurtjes!
Regenboogwraps met hummus
Ik werd er in ieder geval instant vrolijk van en ik weet eigenlijk wel zeker dat niet-groente liefhebbers zo’n regenboogwrap ook lekker vinden. De hummus geeft namelijk superveel smaak aan deze wrap, en de geraspte wortel en bietjes zijn lekker crunchy.
Bovendien krijg je door die toegevoegde groenten, meteen een mooie hoeveelheid van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 gram groenten binnen. Dat is een flinke hoeveelheid, dus alleen maar handig als je bij de lunch alvast een lekkere portie binnen krijgt!
Lunchen met wraps

Ik lunch heel graag met een wrap. Het is weer eens wat anders dan een standaard bammetje en je kunt ze heerlijk beleggen. Deze vegan regenboogwraps beleg je met lekker veel groenten en hummus, maar je kunt je ook beleggen met roomkaas en gerookte zalm.
Of sla, rauwe ham, gerookte kip en avocado (een van mijn favorieten!) Maar goed, deze keer geef ik je het recept voor wraps met groenten en hummus: oftewel regenboogwraps.

Regenboogwraps – wrap met hummus, wortel, bietjes en sla
Ingrediënten
- 2 wraps (gebruik het liefst een volkoren tortilla wrap of deze prachtig roze wraps met bietjes, die zijn bij de meeste supermarkten te koop in het versvak)
- 2 flinke el hummus
- 1 handje veldsla
- 1 handje geraspte wortel
- 1 handje geraspte rode biet
- 1 handje geraspte gele biet (kun je die niet vinden, dan kun je dit weglaten of vervangen door extra wortel of rode biet)
- tuinkers
Zo maak je het
- Besmeer de wraps met de hummus en verdeel er wat veldsla over.
- Rasp de bietjes en verdeel de wortel en de geraspte bietjes over de wraps.
- Garneer de regenboogwraps met een beetje tuinkers en serveer direct.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties