Rendang, zó lekker! Ik noem dit altijd de Indonesische versie van onze hachee, haha :-) Maar eigenlijk is dat ook helemaal niet zo’n gekke vergelijking, want de basis van beide gerechten is hetzelfde. Heerlijk mals stoofvlees met ui, alleen de smaakmakers zijn anders. Deze Indonesische rendang maak je op smaak met o.a. kokosmelk. citroengras, en diverse specerijen als komijn en laos. Het rode pepertje geeft een klein beetje pit. Online vind je talloze recepten voor rendang, dit is mijn variatie. Elke keer dat ik het maak probeer ik het recept weer een beetje te verbeteren, en op het moment is dit zoals ik ‘m het lekkerste vind! Laat je niet afschrikken door de vrij lange ingrediëntenlijst, het meeste staat vast al in je keukenkastjes.
Rendang daging
Wist je dat rendang in 2011 werd uitgeroepen tot het allerlekkerste gerecht van de wereld? Snap ik best, want jongens dit is me een partijtje lekker! Rendang kun je met verschillende soorten vlees maken, in dit geval maak je hem met rundvlees en wordt het gerecht ook wel rendang daging genoemd. Tip: je kunt dit gerecht prima invriezen, het kan dus helemaal geen kwaad om een dubbele portie te maken!
Lekker lang sudderen
Zorg dat je vlees koopt van goede kwaliteit, dat is het must voor het maken van de allerlekkerste rendang! Zelf maak ik rendang eigenlijk altijd met sukadelappen, die vallen zo mooi uit elkaar en zijn heerlijk mals. Zet de pan minstens twee uur op het vuur zodat het vlees mooi zacht kan worden, langer mag ook zeker. Net als bij veel andere stoofgerechten wordt rendang er trouwens alleen maar lekkerder op als je het van te voren maakt. Maak het dus gerust een dag voordat je het gaat eten! Serveer het stoofvlees met rijst. Dat is zo al lekker genoeg, maar je kunt er ook nog sajoerboontjes bij maken, die smaken er erg lekker bij.
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten
4 Reacties
Sandra
30 december 2020 at 16:39Waar moet ik de bruine suiker gebruiken?
Sandra
1 januari 2021 at 13:14Hi naamgenoot :-) Oh wat suf, die ben ik inderdaad vergeten, die voeg je toe bij stap 3! Bedankt voor je oplettendheid, ik heb het meteen aangepast.
Jonathan
13 mei 2020 at 12:07Dit was toch wel de minst lekkere Rendang die ik ooit gegeten heb.
Sandra
2 juni 2020 at 17:55Wat jammer om te horen Jonathan, wij vinden hem zelf altijd erg lekker!