ontbijt

Ricotta-pancakes

Ricotta-pancakes

Ik heb het al vaker gezegd, op zondag is het bij ons vaak pancake-time op de ontbijttafel! Inmiddels heb ik al heel wat pancake-recepten verzameld, waaronder dit recept voor ricotta-pancakes.

Met ricotta maak je prachtige, luchtige pancakes en qua smaak kun je er alle kanten mee op. Tips:

  • Voeg wat citroenrasp toe aan het beslag voor een frisse touch
  • Voeg een zakje vanillesuiker toe aan het beslag voor een extra zoetje
  • Voeg gemberpoeder of kardemom toe aan het beslag voor een lekkere winterse smaak

Maar goed, ik loop alweer op de zaken vooruit. Laat ik je eerst maar eens het basisrecept geven!

Recept ricotta-pancakes

(voor ca 15 stuks)

  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 250 gr ricotta
  • 200 halfvolle melk

Zeef het bakmeel boven een ruime kom.

Voeg het ei en de ricotta toe, en een kwart van de melk. Roer goed en voeg beetje bij beetje de melk toe tot zich een glad beslag vormt.

Verwarm wat olie in een koekenpan en schep drie hoopjes beslag in de pan. Bak de ricotta-pancakes in ongeveer 2-3 minuten per kant gaar en goudbruin.

Beleg ze bijvoorbeeld met vers fruit en stroop of poedersuiker. Op de versie op de foto zie je de combinatie nectarine & stroop, jum!

Eet smakelijk!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Klinkt goed! Nog niet zo lang geleden de ‘pancake’ ontdekt maar dit is zo te lezen een waanzinnig lekkere versie! Lijkt me heerlijk pancakes met ricotto, hmm :D

    9 december 2015 at 21:44
  • Reactie achterlaten