Menu
ontbijt

Rijstpap met vanille, kardemom en kaneel

Rijstpap met vanille en kaneel

Rijstpap of rijstpudding is echt zo’n lekker ouderwets toetje of ontbijtje. Misschien kreeg je het vroeger als kind ook wel eens voorgeschoteld? Met een laagje bruine suiker want dat smelt zo mooi? Superlekker! Maar het kan lekkerder, door aan je rijstpap vanille, kardemom en kaneel toe te voegen.

Restjes recept

Dit recept ontstond toen ik weer eens ging neuzen in mijn keukenkastjes. Die zijn sowieso altijd al goed gevuld en ik krijg ook nog regelmatig spulletjes toegestuurd, dus op een gegeven moment puilen ze echt uit! Tijd om op te ruimen en het grappige is dat juist dan vaak nieuwe recepten ontstaan. Zo ook dit recept voor rijstpap. Ik vond nog een half pak paprijst en besloot daar een lekker ontbijtje mee te maken. Ik had ook nog een hele berg kardemompeulen en kaneelstokjes in huis, dus die moesten er ook in. Toen vond ik ook nog een vanillestokje en tadaa: deze heerlijke combinatie was geboren!

Tip: je kunt deze rijstpap als ontbijt eten, maar ook als toetje! En wist je dat je vanillesuiker heel makkelijk zelf kunt maken? Snijd vanillepeulen open en doe deze met fijne basterdsuiker in een potje. Je kunt dit bijna eeuwig bewaren en het is lekkerder dan kant en klare vanillesuiker.

Rijstpap met vanille, kardemom en kaneel

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: NederlandsDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

25

minutes
Calorieën

356

kcal

Een romig ontbijt of toetje ‘van vroeger’ – rijstepap! Maar dan met een lekkere twist van smaken: vanille, kaneel en kardemom.

Ingrediënten

  • 100 gr paprijst

  • 500 ml volle melk

  • 1 snufje zout

  • 1 tl vanillesuiker + extra om te serveren

  • 1 vanillestokje

  • 5 kardemompeulen

  • 1 kaneelstokje

  • 1 snufje kaneel

Bereiding

  • Doe de paprijst met de melk, het zout en 1 tl vanillesuiker in een pannetje met een dikke bodem.
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe het merg en het vanillestokje in de pan.
  • Kneus de kardemompeulen in een vijzel en doe deze samen met het kaneelstokje in de pan.
  • Breng de rijstpap aan de kook met het deksel op de pan. Laat de pap 20 minuten heel zachtjes doorkoken en blijf af en toe roeren. De pap is klaar als de paprijst de melk vrijwel helemaal heeft opgenomen en lekker zacht is. Verwijder het kaneelstokje, de vanillepeul en de kardemom.
  • Doe de rijstpap in twee kommen en bestrooi met wat extra vanillesuiker en kaneel naar smaak. Eet smakelijk!
Rijstpap met kaneel

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

2 Reacties

  • Daniëlle
    11 mei 2017 at 13:29

    Ik houd echt van rijstepap. Krijg het dan ook al vanaf kinds af aan!

    Reply
  • Danella
    1 mei 2017 at 09:18

    Lijkt me lekker zeg. Ik heb zelf nog nooit rijstpap gemaakt, maar eet het wel graag. Ga dit eens uitproberen!

    Reply

Laat een reactie achter