Rijstpap of rijstpudding is echt zo’n lekker ouderwets toetje of ontbijtje. Misschien kreeg je het vroeger als kind ook wel eens voorgeschoteld? Met een laagje bruine suiker want dat smelt zo mooi? Superlekker! Maar het kan lekkerder, door aan je rijstpap vanille, kardemom en kaneel toe te voegen.
Restjes recept
Dit recept ontstond toen ik weer eens ging neuzen in mijn keukenkastjes. Die zijn sowieso altijd al goed gevuld en ik krijg ook nog regelmatig spulletjes toegestuurd, dus op een gegeven moment puilen ze echt uit! Tijd om op te ruimen en het grappige is dat juist dan vaak nieuwe recepten ontstaan.
Zo ook dit recept voor rijstpap. Ik vond nog een half pak paprijst en besloot daar een lekker ontbijtje mee te maken. Ik had ook nog een hele berg kardemompeulen en kaneelstokjes in huis, dus die moesten er ook in. Toen vond ik ook nog een vanillestokje en tadaa: deze heerlijke combinatie was geboren!
Rijstpap als ontbijt of toetje
Tip: je kunt deze rijstpap als ontbijt eten, maar ook als toetje! En wist je dat je vanillesuiker heel makkelijk zelf kunt maken? Snijd vanillepeulen open en doe deze met fijne basterdsuiker in een potje. Je kunt dit bijna eeuwig bewaren en het is lekkerder dan kant en klare vanillesuiker.
Bovendien kun je het in talloze recepten gebruiken. Deze Deense droomcake, citroentulband of deze chocoladekoeken bijvoorbeeld.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Daniëlle
11 mei 2017 at 13:29Ik houd echt van rijstepap. Krijg het dan ook al vanaf kinds af aan!
Danella
1 mei 2017 at 09:18Lijkt me lekker zeg. Ik heb zelf nog nooit rijstpap gemaakt, maar eet het wel graag. Ga dit eens uitproberen!