ontbijt

Rijstpap met vanille, kardemom en kaneel

Rijstpap met vanille, kardemom en kaneel

Rijstpap of rijstpudding is echt zo’n lekker ouderwets toetje of ontbijtje. Misschien kreeg je het vroeger als kind ook wel eens voorgeschoteld? Met een laagje bruine suiker want dat smelt zo mooi? Superlekker! Maar het kan lekkerder, door aan je rijstpap vanille, kardemom en kaneel toe te voegen.

Dit recept ontstond toen ik weer eens ging neuzen in mijn keukenkastjes. Die zijn sowieso altijd al goed gevuld en ik krijg ook nog regelmatig spulletjes toegevoegd, dus op een gegeven moment puilen ze echt uit! Tijd om op te ruimen en het grappige is dat juist dan vaak nieuwe recepten ontstond. Zo ook dit recept voor rijstpap. Ik vond nog een half pak paprijst en besloot daar een lekker ontbijtje mee te maken. Ik had ook nog een hele berg kardemompeulen en kaneelstokjes in huis, dus die moesten er ook in. Toen vond ik ook nog een vanillestokje en tadaa: deze heerlijke combinatie was geboren!

Tip: je kunt deze rijstpap als ontbijt eten, maar ook als toetje! En wist je dat je vanillesuiker heel makkelijk zelf kunt maken? Snijd vanillepeulen open en doe deze met fijne basterdsuiker in een potje. Je kunt dit bijna eeuwig bewaren en het is lekkerder dan kan en klare vanillesuiker.

Rijstpap met vanille, kardemom en kaneel

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: NederlandsDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

25

minutes
Calorieën

387

kcal

Een romig ontbijt of toetje ‘van vroeger’ – rijstepap! Maar dan met een lekkere twist van smaken: vanille, kaneel en kardemom.

Ingrediënten

  • 100 gr paprijst

  • 600 ml volle melk

  • 1 tl vanillesuiker + extra om te serveren

  • 1 vanillestokje

  • 5 kardemompeulen

  • 1 kaneelstokje

Bereiding

  • Doe de paprijst met de melk en 1 tl vanillesuiker in een pannetje met een dikke bodem.
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe het merg en het vanillestokje in de pan.
  • Kneus de kardemompeulen in een vijzel en doe deze samen met het kaneelstokje in de pan.
  • Breng de rijstpap onder regelmatig roeren aan de kook. Laat de pap 25 minuten zachtjes doorkoken en blijf regelmatig roeren, zeker op het einde.
  • Doe de rijstpap in twee kommen en bestrooi met een beetje extra vanillesuiker. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Daniëlle

    Ik houd echt van rijstepap. Krijg het dan ook al vanaf kinds af aan!

    11 mei 2017 at 13:29
  • Reply Danella

    Lijkt me lekker zeg. Ik heb zelf nog nooit rijstpap gemaakt, maar eet het wel graag. Ga dit eens uitproberen!

    1 mei 2017 at 09:18
  • Reactie achterlaten