Menu
desserts

Rijstpudding met karamel

Rijstpudding met karamel

Gewone rijstpudding is al zo lekker. Warme, zoete rijst met een laagje bruine suiker erop. Als kind heb je het misschien wel eens gegeten (en eerlijk is eerlijk, eenmaal volwassen smaakt dit nog steeds prima!) Tijd om de klassieke rijstpudding een kleine twist te geven. Met salted caramel! Klinkt dat goed of klinkt dat goed? Nog steeds die ouderwets troostende, warme rijstpudding. Maar dan met een lekkere laag karamelsaus.

Rijstpudding met karamel

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: NederlandsDifficulty: Gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

424

kcal

Lekker toetje, ontbijt of tussendoortje: ouderwetse rijstpap met salted caramelsaus.

Ingrediënten

  • 100 gr paprijst

  • 500 ml (plantaardige) melk

  • 1 snufje zout

  • 2 tl suiker

  • 1 tl vanille-extract

  • 4 el salted caramelsaus

Bereiding

  • Doe de paprijst met de melk, het zout, de suiker en het vanille-extract in een pannetje met een dikke bodem.
  • Breng de rijstpap aan de kook met het deksel op de pan. Laat de pap 20 minuten heel zachtjes doorkoken en blijf af en toe roeren. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan. De pap is klaar als de paprijst de melk vrijwel helemaal heeft opgenomen en lekker zacht is.
  • Schep de helft van de rijstpap in twee schaaltjes en verdeel de salted caramelsaus over de pap.
  • Doe nu de rest van de paprijst in de schaaltjes. Eet smakelijk!

Opmerkingen

  • De rest van de karamelsaus is lekker bij zo ongeveer alles! Over ijs, pannenkoeken… Of doop er zandkoekjes in.
Recept rijstpudding met karamel

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter