Menu
kip

Rijstsalade met mais, feta en gegrilde kip

Rijstsalade met kip

Dit is zó lekker! Deze rijstsalade is lekker rijk van smaak (kaneel, komijn) maar is daarnaast erg lekker fris dankzij de avocado en het zoutige van de feta. De crispy gegrilde kip maakt dit gerecht helemaal af.

Rijstsalade met mais, feta en gegrilde kip

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: RijstDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

843

kcal

Een bijzonder hoofdgerecht: rijstsalade met gegrilde kip, mais, feta en avocado. Fris, romig en bomvol smaak!

Ingrediënten

  • 2 gr zilvervliesrijst

  • 1 kaneelstokje

  • 2 rode uien

  • 2 el witte wijnazijn

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl komijn

  • 1 klein blikje mais

  • 50 gr pecannoten

  • 2 kipfilets

  • 1 avocado

  • 75 gr feta

  • 2 takjes munt

Bereiding

  • Doe de rijst in een pan met ruim water. Voeg het kaneelstokje toe. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, verwijder het kaneelstokje en laat de rijst iets afkoelen.
  • Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en laat deze in wat olie zachtjes stoven.
  • Zodra de uiringen zacht beginnen te worden, voeg je de azijn, komijn en de paprikapoeder toe. Laat nog even meebakken tot het vocht verdampt is.
  • Voeg de mais toe en laat wederom droogbakken.
  • Snijd de kip in repen, smeer deze in met wat olijfolie en bak deze gaar op een grillpan.
  • Hak de pecannoten grof.
  • Snijd de avocado en de feta in blokjes en doe deze in een kom. Meng de fijngehakte munt erdoor.
  • Meng de rijst en het ui/maismengsel erdoor en schep op een bord of in een kom. Verdeel de gegrilde kiprepen en de pecannoten over de rijstsalade en serveer meteen.

Opmerkingen

  • Een restje van deze rijstsalade is de volgende dag ook lekker als lunch. Je kan de salade dan ook koud eten.

Bewaar dit recept op Pinterest

Recept rijstsalade met kip

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

1 Reactie

  • Anne-Marie
    1 juli 2015 at 20:14

    Wat een bijzondere combinaties. Lijkt me echt heel erg lekker!

    Reply

Laat een reactie achter