Menu
kip / Hoofdgerechten

Rijstsalade met mais, feta en gegrilde kip

Rijstsalade met kip

Dit is zó lekker! Deze rijstsalade is lekker rijk van smaak (kaneel, komijn) maar is daarnaast erg lekker fris dankzij de avocado en het zoutige van de feta. De crispy gegrilde kip maakt dit gerecht helemaal af.

Bijzondere rijstsalade

Deze salade van rijst staat echt bomvol van de smaakmakers. Je brengt de rijst zelf al bijzonder op smaak met kaneel, en vervolgens voeg je er nog een kleine waslijst aan heerlijke ingrediënten aan toe. Romige, frisse avocado. Stukjes krokante kip. Zoute feta. Ui die gebakken is in allerlei heerlijks… En dan ook nog wat van die lekkere pecannoten om het helemaal af te maken. Wat een lekker recept!

Rijstsalade met mais, feta en gegrilde kip
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Rijstsalade met mais, feta en gegrilde kip

4 from 1 stem
Gang: HoofdgerechtKeuken: RijstNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

843

kcal

Een bijzonder hoofdgerecht: rijstsalade met gegrilde kip, mais, feta en avocado. Fris, romig en bomvol smaak!

Ingrediënten

  • 200 gr zilvervliesrijst

  • 1 kaneelstokje

  • 2 rode uien

  • 2 el witte wijnazijn

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl komijn

  • 1 klein blikje mais

  • 50 gr pecannoten

  • 2 kipfilets

  • 1 avocado

  • 75 gr feta

  • 2 takjes munt

Bereiding

  • Doe de rijst in een pan met ruim water. Voeg het kaneelstokje toe. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, verwijder het kaneelstokje en laat de rijst iets afkoelen.
  • Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en laat deze in wat olie zachtjes stoven.
  • Zodra de uiringen zacht beginnen te worden, voeg je de azijn, komijn en de paprikapoeder toe. Laat nog even meebakken tot het vocht verdampt is.
  • Voeg de mais toe en laat wederom droogbakken.
  • Snijd de kip in repen, smeer deze in met wat olijfolie en bak deze gaar op een grillpan.
  • Hak de pecannoten grof.
  • Snijd de avocado en de feta in blokjes en doe deze in een kom. Meng de fijngehakte munt erdoor.
  • Meng de rijst en het ui/maismengsel erdoor en schep op een bord of in een kom. Verdeel de gegrilde kiprepen en de pecannoten over de rijstsalade en serveer meteen.

Opmerkingen

  • Een restje van deze rijstsalade is de volgende dag ook lekker als lunch. Je kan de salade dan ook koud eten.

Bewaar dit recept op Pinterest

Recept rijstsalade met kip

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

3 Reacties

  • Tania
    1 maart 2021 at 17:54

    Is dit 200 gram rijst of 20 gram? Want in het recept staat er 2 gram, wat waarschijnlijk niet juist is. Ik zou dit graag eens maken, ziet er lekker uit.

    Reply
    • Sandra
      4 maart 2021 at 21:43

      Hoi Tania, oeps! Dit moet inderdaad 200 gram rijst zijn. Ik heb het meteen aangepast, hoop dat je het een lekker recept vindt!

      Reply
  • Anne-Marie
    1 juli 2015 at 20:14

    Wat een bijzondere combinaties. Lijkt me echt heel erg lekker!

    Reply

Laat een reactie achter