Dit is zó lekker! Deze rijstsalade is lekker rijk van smaak (kaneel, komijn) maar is daarnaast erg lekker fris dankzij de avocado en het zoutige van de feta. De crispy gegrilde kip maakt dit gerecht helemaal af.
Bijzondere rijstsalade
Deze salade van rijst staat echt bomvol van de smaakmakers. Je brengt de rijst zelf al bijzonder op smaak met kaneel, en vervolgens voeg je er nog een kleine waslijst aan heerlijke ingrediënten aan toe.
Romige, frisse avocado. Stukjes krokante kip. Zoute feta. Ui die gebakken is in allerlei heerlijks… En dan ook nog wat van die lekkere pecannoten om het helemaal af te maken. Wat een lekker recept!
Maaltijdsalade of lekkere lunch
Zelf at ik deze rijstsalade als avondeten, als maaltijdsalade dus. Kan prima, want door al die lekkere ingrediënten vul dit maaltje prima.
Heb je wat van de salade over? Dan kun je dat prima eten als lunch. Ook koud smaakt deze salade namelijk prima. Je kunt hem makkelijk in een goed afsluitbaar doosje meenemen naar je werk. Ideaal!
Variatietip
Laatst deed ik bijna zonder te kijken een greep in mijn kruidenlaatje, en deed ik per ongeluk kerrie in de rijstsalade in plaats van komijn. Oeps… Gelukkig bleek dat ook heel erg lekker, het geeft weer een heel andere twist aan het recept!
Bewaar dit recept op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
3 Reacties
Tania
1 maart 2021 at 17:54Is dit 200 gram rijst of 20 gram? Want in het recept staat er 2 gram, wat waarschijnlijk niet juist is. Ik zou dit graag eens maken, ziet er lekker uit.
Sandra
4 maart 2021 at 21:43Hoi Tania, oeps! Dit moet inderdaad 200 gram rijst zijn. Ik heb het meteen aangepast, hoop dat je het een lekker recept vindt!
Anne-Marie
1 juli 2015 at 20:14Wat een bijzondere combinaties. Lijkt me echt heel erg lekker!