Dit is zó lekker! Deze rijstsalade is lekker rijk van smaak (kaneel, komijn) maar is daarnaast erg lekker fris dankzij de avocado en het zoutige van de feta. De crispy gegrilde kip maakt dit gerecht helemaal af.
Bijzondere rijstsalade
Deze salade van rijst staat echt bomvol van de smaakmakers. Je brengt de rijst zelf al bijzonder op smaak met kaneel, en vervolgens voeg je er nog een kleine waslijst aan heerlijke ingrediënten aan toe.
Romige, frisse avocado. Stukjes krokante kip. Zoute feta. Ui die gebakken is in allerlei heerlijks… En dan ook nog wat van die lekkere pecannoten om het helemaal af te maken. Wat een lekker recept!
Maaltijdsalade of lekkere lunch
Zelf at ik deze rijstsalade als avondeten, als maaltijdsalade dus. Kan prima, want door al die lekkere ingrediënten vul dit maaltje prima.
Heb je wat van de salade over? Dan kun je dat prima eten als lunch. Ook koud smaakt deze salade namelijk prima. Je kunt hem makkelijk in een goed afsluitbaar doosje meenemen naar je werk. Ideaal!
Variatietip
Laatst deed ik bijna zonder te kijken een greep in mijn kruidenlaatje, en deed ik per ongeluk kerrie in de rijstsalade in plaats van komijn. Oeps… Gelukkig bleek dat ook heel erg lekker, het geeft weer een heel andere twist aan het recept!

Rijstsalade met mais, feta en gegrilde kip
Ingrediënten
- 150 gr zilvervliesrijst
- 1 kaneelstokje
- 2 rode uien
- 2 el witte wijnazijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 klein blikje mais
- 50 gr pecannoten
- 2 kipfilets
- 1 avocado
- 75 gr feta
- 2 takjes munt
Zo maak je het
- Doe de rijst in een pan met ruim water. Voeg het kaneelstokje toe. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, verwijder het kaneelstokje en laat de rijst iets afkoelen.
- Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en laat deze in wat olie zachtjes stoven.
- Zodra de uiringen zacht beginnen te worden, voeg je de azijn, komijn en de paprikapoeder toe. Laat nog even meebakken tot het vocht verdampt is.
- Voeg de mais toe en laat wederom droogbakken.
- Snijd de kip in repen, smeer deze in met wat olijfolie en bak deze gaar op een grillpan.
- Hak de pecannoten grof.
- Snijd de avocado en de feta in blokjes en doe deze in een kom. Meng de fijngehakte munt erdoor.
- Meng de rijst en het ui/maismengsel erdoor en schep op een bord of in een kom. Verdeel de gegrilde kiprepen en de pecannoten over de rijstsalade en serveer meteen.
Notities
Voedingswaarden
Bewaar dit recept op Pinterest

3 Reacties
Tania
1 maart 2021 at 17:54Is dit 200 gram rijst of 20 gram? Want in het recept staat er 2 gram, wat waarschijnlijk niet juist is. Ik zou dit graag eens maken, ziet er lekker uit.
Sandra
4 maart 2021 at 21:43Hoi Tania, oeps! Dit moet inderdaad 200 gram rijst zijn. Ik heb het meteen aangepast, hoop dat je het een lekker recept vindt!
Anne-Marie
1 juli 2015 at 20:14Wat een bijzondere combinaties. Lijkt me echt heel erg lekker!