Menu
Hoofdgerechten / vegetarisch

Risotto met asperges

Aspergerisotto

Jaaa, ze zijn er weer, tijd voor aspergerisotto! De witte asperges smaken heerlijk in deze romige risotto, die je op smaak brengt met prei, sjalot en parmezaanse kaas.

Het witte goud

Het witte goud – oftewel witte asperges – zijn er maar een paar weken per jaar, dus eet ze lekker vaak nu het kan. Klassiek met gerookte zalm en een eitje, in een lunchsalade met geitenkaas, of in deze romige risotto!

Risotto

Risotto is altijd lekker en kun je heel goed aanpassen aan de seizoenen. In de herfst eet je het met paddenstoelen, in de winter met pompoen, en in het voorjaar maak je risotto met asperges!

Aspergerisotto

Dit recept voor aspergerisotto is vrij eenvoudig en je kunt het nog wat verder opleuken als je dat zou willen. Zo zou je bijvoorbeeld de risotto met asperges kunnen garneren met gerookte zalm, en ik denk dat het ook heel lekker is om een blikje zalm op het laatste door de risotto te roeren.

Risotto met asperges

5 from 2 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: VegetarischNiveau: Gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

25

minutes
Calorieën

401

kcal

Een romige risotto met asperges, prei en parmezaanse kaas.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 teen 1 knoflook

  • 1 1 sjalot

  • 1 1 prei

  • 150 gr 150 risottorijst

  • 750 ml 750 groentenbouillon

  • 6 6 asperges

  • parmezaanse kaas

  • Optioneel: gerookte zalm

Bereiding

  • Snijd de houtige onderkant van de asperges en schil ze met een dunschiller. Halveer ze en leg weg tot gebruik.
  • Snijd de knoflook en de sjalot fijn en fruit deze aan in wat olijfolie. Snijd de prei in halve ringen en voeg deze toe. Bak kort mee.
  • Voeg de risottorijst toe en roer om tot de korrels glanzen. Voeg dan een beetje bouillon toe en blijf steeds bouillon toevoegen als deze is opgenomen door de rijst. Blijft vrijwel constant roeren.
  • Verhit een grillpan en grill de asperges ongeveer 3-5 minuten aan beide kanten, tot ze mooie grillstrepen hebben.
  • Serveer de risotto met de asperges en garneer met Parmezaanse kaas. Voeg eventueel gerookte zalm toe als je dat lekker vindt.

Opmerkingen

  • Tip: gooi de schillen van de asperges niet weg maar gebruik deze om aspergesoep van te maken.
Recept risotto met asperges

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter