Hoofdgerechten vegetarisch

Risotto met asperges

Aspergerisotto

Jaaa, ze zijn er weer! Het witte goud – oftewel witte asperges – zijn er maar een paar weken per jaar, dus eet ze lekker vaak nu het kan. Klassiek met gerookte zalm en een eitje, in een lunchsalade met geitenkaas, of in deze romige risotto! Risotto is altijd lekker en kun je heel goed aanpassen aan de seizoenen. In de herfst eet je het met paddenstoelen, in de winter met pompoen, en in het voorjaar maak je risotto met asperges!

Aspergerisotto

Dit recept voor aspergerisotto is vrij eenvoudig en je kunt het nog wat verder opleuken als je dat zou willen. Zo zou je bijvoorbeeld de risotto met asperges kunnen garneren met gerookte zalm, en ik denk dat het ook heel lekker is om een blikje zalm op het laatste door de risotto te roeren.

Risotto met asperges

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: VegetarischDifficulty: Gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

25

minutes
Calorieën

401

kcal

Een romige risotto met asperges, prei en parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook

  • 1 sjalot

  • 1 prei

  • 150 gr risottorijst

  • 750 ml groentenbouillon

  • 6 asperges

  • parmezaanse kaas

  • Optioneel: gerookte zalm

Bereiding

  • Snijd de houtige onderkant van de asperges en schil ze met een dunschiller. Halveer ze en leg weg tot gebruik.
  • Snijd de knoflook en de sjalot fijn en fruit deze aan in wat olijfolie. Snijd de prei in halve ringen en voeg deze toe. Bak kort mee.
  • Voeg de risottorijst toe en roer om tot de korrels glanzen. Voeg dan een beetje bouillon toe en blijf steeds bouillon toevoegen als deze is opgenomen door de rijst. Blijft vrijwel constant roeren.
  • Verhit een grillpan en grill de asperges ongeveer 3-5 minuten aan beide kanten, tot ze mooie grillstrepen hebben.
  • Serveer de risotto met de asperges en garneer met Parmezaanse kaas. Voeg eventueel gerookte zalm toe als je dat lekker vindt.

Opmerkingen

  • Tip: gooi de schillen van de asperges niet weg maar gebruik deze om aspergesoep van te maken.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten