vegetarisch

Risotto met paddenstoelen en hazelnoten

Paddenstoelenrisotto - een vegetarische risotto met paddenstoelen

Ik ben echt gek op risotto! En het leuke is dat je heel makkelijk een vegetarische risotto kunt maken. Zo maakte ik al eerder een versie met pompoen en vandaag dus risotto met paddenstoelen. Doordat je smaakvolle paddenstoelen en hazelnoten gebruikt, mis je absoluut geen vlees in dit gerecht. Veel mensen vinden het een nadeel dat het maken van risotto even een klusje is, en het is echt een gerecht waar je echt bij in de buurt moet blijven, maar als je het eenmaal hebt geproefd weet je meteen dat het alle moeite waard is geweest! Oh en tipje: ik neem zelf altijd tijdens het roeren alvast een glaasje van dezelfde witte wijn die ik in het recept gebruik. Dan is dat roeren nét wat minder erg ;-) Gebruik je liever geen alcohol? Dan kun je de wijn in het risotto-recept ook vervangen door extra bouillon.

Tip: heb je geen, of niet genoeg hazelnoten in huis? Je kunt ook andere noten gebruiken, bv cashewnoten.

Recept risotto met hazelnoten

(voor 2 personen)

  • Handje porcini (gedroogd eekhoorntjesbrood)
  • 250 gr risottorijst
  • 3 el olijfolie
  • 500-750 ml paddenstoelenbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje tijm
  • 200 gr gemengde paddenstoelen
  • 4 el fijngehakte hazelnoten
  • 50 parmezaan of grana padano, plus extra
  • zout, peper

Zo maak je de paddenstoelenrisotto

  • Overgiet de porcini met kokend water en laat een kwartiertje weken.
  • Verwarm 2 el olie in de pan en fruit daarin de fijngesneden ui en knoflook met de blaadjes van het takje tijm. Voeg de risottorijst toe en roer goed om tot alle korrels glanzen. Voeg de porcini inclusief het weekwater, de witte wijn en 150 ml van de bouillon toe en roer goed door. Blijf de risotto onder regelmatig doorroeren zachtjes 20 minuten doorkoken, voeg steeds wat bouillon toe zodra deze volledig is opgenomen door de rijst.
  • Rooster in de tussentijd de gehakte hazelnoten in een droge pan.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen zo’n vijf minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de parmezaan of grana padano in blokjes en roer deze samen met de noten door de risotto. Roer de paddenstoelen er doorheen en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
  • Rasp voor het serveren nog wat parmezaan over de risotto.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten